חטיבת שילו"ח

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חטיבת שילו"ח
פרטים
מדינה ישראלישראל ישראל
שיוך צבא ההגנה לישראל
אירועים ותאריכים
תקופת הפעילות 2020–הווה (כ־5 שנים)
מקים היחידה ערן ניב
פיקוד
יחידת אם אגף התכנון
דרגת המפקד תת-אלוף  תת-אלוף
הרמטכ"ל אביב כוכבי נואם בטקס ההקמה של החטיבה, מאי 2020

חטיבת שילו"ח (ראשי תיבות: שיטות לחימה וחדשנות) היא יחידה באגף התכנון העוסקת בפיתוח שיטות לחימה רב-זרועיות חדשניות ובחדשנות טכנולוגית. היחידה הוקמה במסגרת תר"ש תנופה[1].

ייעודה של החטיבה הוא לעצב ולגבש שיטות לחימה רב-זרועיות חדשות תוך התאמתן לאיומים העתידיים על ישראל, הכוללים גם את ממד הסייבר וטווחים גאוגרפיים רחוקים. ייעוד נוסף הוא ריכוז תחום החדשנות הטכנולוגית כמענה לאיומים אלו ולצורכי הצבא.

עד להקמת החטיבה, המחקר והפיתוח של טכנולוגיות ביטחוניות, היה מפוזר בין יחידות טכנולוגיות ייעודיות בזרועות ובחיילות צה"ל לבין היחידה למחקר ופיתוח (מו"פ), הכפופה למנהל למחקר ולפיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית (מפא"ת) שבמשרד הביטחון. גם התעשיות הביטחוניות לקחו חלק במו"פ הביטחוני[2].

החטיבה מובילה את פרס הרמטכ"ל לחדשנות שניתן מ-2020 לפרויקטים חדשניים בצה"ל[3][4][5] ופתחה את המכללה הצבאית ליזמות וחדשנות[6].

מפקדי החטיבה

שם תקופת כהונה הערות
ערן ניב 2020–2021 לימים ראש אגף התקשוב וההגנה בסב"ר
יובל גז[7] 2021–2024 מפקד עוצבת הגליל
ר' 2024 ואילך

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חטיבת שילו"ח בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

חטיבת שילו"ח40962803Q86007827