חלב חזירים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חזרזירים צורכים חלב חזירים
NotKosher.png

חלב חזירים הוא חלב המיוצר מחזירים, והוא נצרך בדרך כלל על ידי חזרזירים. הוא דומה בהרכבו לחלב פרה, אך הוא מכיל יותר שומן ומים. חלב חזירים נצרך על ידי בני אדם לעיתים רחוקות מאוד, ואינו נחשב למוצר חקלאי בר-קיימא. נעשו מספר ניסיונות לייצר גבינה מחלב חזירים, חלקם היו מוצלחים.

תיאור

חלב חזיר מכיל 8.5% שומן לעומת 3.5% בחלב פרה.[1] יש לו הרכב קולוסטרום דומה לחלב פרה מבחינת חלבון, שומן ולקטוז. [2] חזירים שנמצאים בדיאטה עשירה בחלבון מייצרים יותר חלב בהשוואה לחזירים בדיאטה דלת חלבון.[3] הוא מתואר גם כבעל טעם עז יותר מחלב עיזים, ונראה מימי יותר מחלב פרה.

קושי בחליבת חזירים

חלב חזירים לא נחשב מתאים למאכל אדם, או לייצור מסחרי ממספר סיבות. חזירים נחשבים לחיה קשה לחליבה. החזירה עצמה נרתעת מחליבה, יכולה לא לשתף פעולה או להיבהל מנוכחות אנושית, וחזירות מניקות עשויות להיות אגרסיביות למדי. לחזירות יש 8 עד 16 פטמות קטנות, כל אחת נותנת מעט חלב למשך זמן קצר. זמן החליבה של חזירה יכול להימשך כחמש עשרה שניות לעומת עשר דקות אצל פרה. חזירה עשויה לייצר רק כ-10 קילוגרם חלב ליום, לעומת פרה שיכולה לייצר 40 ק"ג חלב ביום. (כמות הייצור נאמדה באמצעות שקילת חזרזירים לפני ואחרי היניקה.) [4] בנוסף, אף מכונת חליבה קיימת לא מיועדת לחיבור לסביבות תריסר פטמות וחילוץ חלב למשך 15 שניות בלבד. לבסוף, חזירות, בניגוד לפרות, לא יכולות להיכנס להריון בזמן הנקה, מה שהופך את פעולת חליבת החזירות לעוד פחות כדאית.[1]

שימושים אנושיים

גבינה

גבינה המיוצרת מחלב חזירים תוארה כבעלת טעם מרוכז ומועצם של חלב חזירים. השף אדוארד לי הכין גבינת ריקוטה מחלב חזירים ותיאר כטעימה מאוד.

חקלאי הולנדי ייצר את אחת מגבינות הניסוי הראשונות מחלב חזירים. לא פחות מעשרה אנשים עבדו כדי לחלוב את החזירים במשך עשרות שעות. כמה מהניסיונות לייצר גבינה נכשלו, אך הם הצליחו לבסוף לייצר מספר קילוגרמים ודיווחו כי טעמה של הגבינה "גירי ומעט מלוח" [5] ובהשוואה לגבינות אחרות, היא "מלוחה וקרמית יותר, אך גם גרגירית יותר". [6] הגבינה נמכרה לקונה אנונימי בארגון צדקה לילדים תמורת 2,300 דולר לק"ג. המחיר שהושג היה גבוה יותר מזן הגבינה היקר ביותר המכונה גבינת פולה, המיוצרת מחלב החמור הבלקני הסרבי.


לקריאה נוספת

  • Tao, Nannan; et al. (28 באפריל 2011). "Structural Determination and Daily Variations of Porcine Milk Oligosaccharides". Journal of Agricultural and Food Chemistry. 58 (8): 4653–9. doi:10.1021/jf100398u. PMC 2882034. PMID 20369835. {{cite journal}}: (עזרה)
  • Chen, Ting; et al. (5 בפברואר 2014). "Exploration of microRNAs in porcine milk exosomes". BMC Genomics. 15: 100. doi:10.1186/1471-2164-15-100. PMC 4008308. PMID 24499489. {{cite journal}}: (עזרה)
  • Ogawa, Shohei; et al. (באפריל 2014). "Shotgun proteomic analysis of porcine colostrum and mature milk". Animal Science Journal. 85 (4): 440–448. doi:10.1111/asj.12165. PMID 24450292. {{cite journal}}: (עזרה)

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 "Why Don't We Drink Pig Milk?". 6 בינואר 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Park, Young W.; Haenlein, George F.W., eds. (2013). Milk and Dairy Products in Human Nutrition: Production, Composition and Health. John Wiley & Sons Ltd. ISBN 978-1-118-53422-9.
  3. ^ Hughes and Hart 1934, p. 312.
  4. ^ Predicting Feed Intake of Food-Producing Animals. National Academies. 15 בינואר 1987. p. 25. ISBN 9780309036955. {{cite book}}: (עזרה)
  5. ^ "Dutch Farm: World's First to Ever Sell Cheese from Pig's Milk". 2015-09-14.
  6. ^ "We Are Unsure How to Feel Knowing That Pig's Milk Cheese Exists". 2015-08-25.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0