טביעת אצבע (ספר)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טביעת אצבע
מידע כללי
מאת חיים גרינבוים
שפת המקור עברית
סוגה מתח
הוצאה
הוצאה יפה נוף
תאריך הוצאה 2014
מספר עמודים 472
קישורים חיצוניים
הספרייה הלאומית 003699716

טביעת אצבע הוא ספר מתח שכתב הסופר חיים גרינבוים. תחילה פורסם הספר בהמשכים בשבועון בקהילה תחת השם 'קריסת מערכות'. זהו ספרו השלישי של גרינבוים והוא יצא לאור בשנת 2014 על ידי הוצאת יפה נוף.

עלילת הספר

הספר מתחיל במותו הפתאומי של שלמה קולברג, שנפטר בדמי ימיו באמצעו של רחוב. לאחר מותו חוקרים שני בניו אברימי וחזקי את תולדות חייו, ומופתעים לגלות כי אביהם החל את חייו כצעיר חילוני בעל השקפות שמאל-קיצוני מובהקות. מתברר להם כי לאחר מלחמת יום הכיפורים נעלם אביהם למספר חודשים.

בעוד השניים עוסקים בפיצוח תעלומת חייו של אביהם, הולכים ומתגלים ההבדלים בגישותיהם. אבריימי מעוניין לנהל את התחקיר בכפוף להוראות רבנים ודעת תורה, בעוד חזקי לועג לגישתו של אחיו. חזקי מעוניין לפעול ככל האפשר בגילוי עברו של אביהם, תוך התעלמות מבעיות ושאלות העומדות בדרכם.

גורמים שונים בוחשים בקדרה ומנסים לזכות באמונם של השניים. סוכן השב"כ איציק פלד (גיבור ספרו הראשון של גרינבוים, צוואה), הסוכן הבריטי שון מקנזי וסוכנים אוקראינים.

מסתבר שאביהם נסע לברית המועצות מתוך מטרה לסייע בהכשרת מרגלים. למפרע מתברר כי הוא ואמם הטעו את השלטונות, והעניקו למרגליהם החשובים ביותר 'טביעת אצבע', הטעייה מובנית בהכשרה, שעל-ידה ניתן לחשוף את זהותם. הוריהם השתמשו בטביעת האצבע כמאזן אימה מתוך ניסיון למנוע מבעלי האינטרסים השונים לפגוע בהם. כעת, משמת אביהם, מנסים כל הגורמים להגיע אל 'טביעת האצבע' של הסוכן החשוב ביותר, סוכן כפול של הבריטים באוקראינה, בטרם תיחשף ליריביהם.

הסוכנים האוקראיניים חוטפים את חזקי, אולם מוכנים לבסוף להחליפו תמורת מי שהיה מנהל בית היתומים של אביהם ומרגל רוסי בעבר. במהלך ההחלפה נחשפת זהותו של הבוגד הישראלי, בכיר שב"כ - שוב בעזרת 'טביעת אצבע' שהשתיל לו איציק. מסתבר שהחטיפה כולה הייתה מזימתו של איציק פלד.

לאחר שובו של חזקי הביתה מתברר כי אביהם כלל לא נהרג, אלא ביים את מותו יחד עם איציק פלד מתוך מטרה לגונן על חייו. חזקי מכיר בטעותו ובצדקת דרכו של אחיו.

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0