טורטה סטבלי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

טורטה סטה בלי או טורטה סטבליאיטלקית: Torta setteveli או Torta Sette Veli[1]; מילולית: עוגת שבעת הצעיפים[2]) היא עוגה בת שבע שכבות מן המטבח האיטלקי (ובייחוד ידועה במטבח הסיציליאני)[2].

תיאור העוגה

העוגה כוללת שתי שכבות של עוגת שוקולד, המפורדות, שמעל כל שכבת עוגת שוקולד, שכבת שוקולד עם אגוזים, מעליהם שכבת קרם בווריה בטעם אגוזי לוז, מעל שכבות אלה שכבת מוס שוקולד, והעוגה מכוסה ציפוי שוקולד מבריק ועיטורי שוקולד[2].

היסטוריה

מקורה של עוגה זו בעיר פלרמו, שבסיציליה[2], והעוגה נחשבת לאחד המאכלים הידועים במטבח הסיציליאני[3].

באופן מסורתי העוגה מוגשת בימי הולדת[2].

הכנת העוגה נחשבת לקשה, והעוגה נחשבת מאתגרת אף לקונדיטורים מנוסים[2].

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0