טורן (מרק)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טורן
Tourin
Tourin.jpg

טוּרֶןצרפתית: Tourin) הוא סוג של מרק שום צרפתי, הידוע גם בשם "le tourin d'ail doux", או "מרק שום חלק".

מאפיינים

לאזורים רבים בצרפת יש וריאציות משלהם של המתכון. בדרך כלל, מתכונים רבים כוללים עד 20 שיני שום לטעם הרבה יותר חזק. עם זאת יש מתכונים אחרים שכוללים מידה שווה של בצל ושום כדי למתן את הטעם.

הכנה

להכנה מטגנים את השום הטחון (והבצל הקצוץ אם כלול) עד לריכוך ומכינים רביכה פשוט על ידי הוספת קמח. לתערובת זו מוסיפים ציר עוף או מים ומבשלים על אש נמוכה כדי לצמצם את המרק ולהסמיכו. חלבוני ביצה מטופטפים פנימה באיטיות, לא בכמות כמו למרק טיפות ביצים, אבל מוקצפים במהירות רבה כדי למנוע היווצרות של גבשושית גדולה. המרק מעובה עוד יותר על ידי מזיגת חלמון ביצה לתוכו מעורבב עם חומץ, אשר מוסף למרק.

ראו גם

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0