מרק שום

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מרק שום
מאכלים
ברכתו שהכול
Sopa de ajo (ספרדית)
מרק שום (אוסטרי)

מרק שום הוא סוג של מרק שבו שום משמש כמרכיב עיקרי.

מרק השום לפי מדינה

הרפובליקה הצ'כית

בצ'כיה, מרק השום נקרא česnečka. ומכינים אותו עם שום ותפוחי אדמה ומעליו לחם מטוגן. [1] לפעמים מוסיפים במרק גבינה, בשר חזיר או ביצים.

סלובקיה

Česnečka הוא גם חלק מהמטבח הסלובקי.

ספרד

במטבח הספרדי, sopa de ajo (מרק שום) הוא מרק מסורתי המבושל עם לחם, ביצה [2] ומבושל יחד עם עוף [3] ועגבניות שרי.

לקריאה נוספת

  • Bittman, M. (2010). Mark Bittman's Quick and Easy Recipes from the New York Times. Clarkson Potter/Ten Speed/Harmony. ISBN 978-0-307-88548-7.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מרק שום בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Barrell, Ryan (13 במרץ 2017). "13 Hangover Cures the World Swears By". Paste. נבדק ב-30 ביולי 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Books, Madison; Andrews McMeel Publishing, LLC; Kummer, C. (2007). 1001 Foods To Die For (בגרמנית). Andrews McMeel Publishing. p. 133. ISBN 978-0-7407-7043-2. נבדק ב-24 בינואר 2015. {{cite book}}: (עזרה)
  3. ^ Bayless, R.; Bayless, D.G.; Brownson, J.M. (1996). Rick Bayless Mexican Kitchen. Scribner. p. 120. ISBN 978-0-684-80006-6.
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0