טראפל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טראפלס עם חמאת בוטנים
טראפלס עם חמאת בוטנים

טראפלזצרפתית: truffle) הם כדורי שוקולד עשירים שהומצאו בצרפת ונקראים על שם פטריית הכמהין בשל הדמיון החיצוני ביניהם.

הרכב

הטראפלס עשויים משוקולד מומס מעורב עם שמנת מתוקה (גנאש). לעיתים מוסיפים לתערובת חמאה או חלמונים להענקת מרקם קרמי וגם חומרי טעם שונים כגון ליקרים, קליפות תפוז או לימון, מחיות פרי או אגוזים שונות, תבלינים וכיוצא באלה. לאחר שנותנים לתערובת להתקשות מעט יוצרים ממנה כדורים אותם אפשר להגיש כמו שהם או לצפות בקקאו, אבקת סוכר או קוקוס טחון ויש אפילו שטובלים אותם בשוקולד מטומפרר ולאחר מכן מצפים בקקאו.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טראפל בוויקישיתוף