טריגון אטלנטי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןטריגון אטלנטי
Dasyatis chrysonota.jpg
מיון מדעי
מין: טריגון אטלנטי

טריגון אטלנטי (שם מדעי: Dasyatis chrysonota) הוא מין של בטאי ממשפחת הטריגוניים המצוי בטבע בחופי האוקיינוס האטלנטי והאוקיינוס ההודי.

תפוצת טריגון זה בטבע היא מקוואזולו-נטאל שבדרום אפריקה לאנגולה וחדר גם למימי הים התיכון עד למפרץ סידרה ולתוניסיה. הוא מצוי גם בחופי ישראל. הטריגון שוכך על קרקעית הים הרדודה והחולית עד לעומק 110 מטר בקירוב.

זהו טריגון היכול להגיע לרוחב 75 ס"מ כשישנם פרטים קטנים בהרבה שמגיעים רק לאורך 30 ס"מ. טריגונים אלה מגיעים לבגרות בגיל 4 שנים ואז מתחילים להבדיל בין הזכרים לנקבות בקלות. צבע הטריגון כחול-אפור, מה שנתן לו את שמו האנגלי. צורת הסנפירים מזכירה יהלום ובקצה הגוף זנב מתפתל.

הטריגון חופר בחול דרך לטרפו וככל שהטריגון גדל כך הוא יכול לחפור בחול בקלות. הוא ניזון ממיני סרטנים, מיני רכיכות ותולעים רב-זיפיות המצויות מתחת לחול, בשכיחות משתנה. טריגונים קטנים יותר יחפשו את מזונם בצמוד לחולות החוף החולי, בו קל יותר לחפור. הטריגון שואב החוצה את הטרף בעזרת שיניו ואיתם טוחן את הטרף.

הטריגון מתרבה בתקופת ספטמבר עד דצמבר והנקבה משריצה 1–7 צאצאים בבטנה. הפוריות של טריגון זה נמוכה באופן יחסי, דבר העלול לפגוע בו בטווח הרחוק.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טריגון אטלנטי בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0