יוסי סיאס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אישיות תקשורת ריקה. יוסי סיאס (נולד ב-24 באוקטובר 1960) הוא קריין, מגיש תוכניות רדיו ומנחה טלוויזיה.

ילדותו

בהיותו בגיל שנה התגרשו הוריו, והוא עבר לבית סבתו ברמלה. את שירותו הצבאי עשה בצוות הווי ובידור של צה"ל.

הקריירה בישראל

לאחר שחרורו עבר קורס קריינים והתקבל לעבודה בקול ישראל. בשנות ה-80 החל לעבוד ברשת ג', והגיש תוכניות מוזיקליות.

ב-1988 החל להגיש מדי יום לפני הצהריים תוכנית. כשצברה התוכנית פופולריות, ביקש לשמוע כותבי מכתבים בקולם, והעלה אותם לשידור ובהדרגה הפכה התוכנית לשיחות עם מאזינים הפורשים את מצוקותיהם האישיות. מאז ובמשך 15 שנים נודע בסגנונו המיוחד שבו שימש אוזן קשבת ומסייע לאנשים הפונים אליו בשידור. המתכונת של תוכניתו הורחבה, הוא עבר לרשת ב' והגיש פעמיים בשבוע את התוכנית "מצב הרוח" שהחלה בחצות הלילה ונמשכה עד 5 בבוקר.

במקביל לעבודתו ברדיו, הגיש בערוץ 2 תוכנית ארוח שעסקה בזוגיות, "יוסי סיאס", ובערוץ 3 בכבלים תוכנית בשם "סיפור אהבה עם יוסי סיאס" (1997-1998). כמו כן הוציא לאור ספר ובו קיבץ מבחר סיפורים אישיים על רקע עבודתו.

סיאס נשוי ליעל, כלכלנית, ושניהם הורים ל-10 ילדים. המשפחתיות החמה שבה ועולה בשיחות שהוא מנהל עם מאזיניו ועם כלי התקשורת.

הקריירה במיאמי

בספטמבר 2003, לאחר שקוצצה משכורתו ברשות השידור, וסירובו לקבל את התנאים המשפילים כהגדרתו - פוטר, וסיים בה קריירה של 15 שנים. סיאס, שהתגורר עם משפחתו בירושלים, ניסה כוחו בכמה עיסוקים, אך כשל. בחודש מאי 2004 עזב עם בני משפחתו למיאמי שבארצות הברית. עזיבתו הכתה בהלם את מאזיניו ועוררה הדים נרחבים. הכותרות בעיתונים דיברו על האיש שעזר לכולם ולא יכול היה לעזור לעצמו.

עם בואו למיאמי, ולאחר תקופת התאקלמות עם בני משפחתו, החל לשוב ולהתפרנס. הוא נבחר להוביל מסע פרסום של חברת הטלפונים 013 ברק, שעסקה בשיחות לחו"ל ובה בולט מוטיב הגעגועים לבן משפחה הנמצא רחוק.

ב-2005 הוחתם על חוזה עבודה עם רדיו ללא הפסקה בה קרוב לעשור שידר עד סוף 2014, ומאז הוא הגיש בסגנונו המוכר את התוכנית "שיחות לילה", בין השעות 23:00 - 02:00. את התוכנית הוא שידר ממיאמי, באמצעות סידורים טכנולוגיים מיוחדים שנעשו למענה.

הסגנון של יוסי סיאס

סיאס נודע באישיותו הרדיופונית בעזרתה הוא מצליח ליצור קשר עם המאזינים ולעורר בהם תחושה של פסיכולוג המאזין למצוקותיהם. בעיות של עוני, מחלות וייסורי נפש, פרידות ממושכות, היעלמויות וכל מצוקה שמגיעות מהמאזינים. לעיתים קרובות הוא מסייע גם באופן מעשי, גם באמצעות פניה לגורמים שיכולים לפתור את הבעיות הצצות ועולות.

בשנות הקריירה שלו הפך סיאס למותג של סיוע, ותוכניותיו משמשות כתובת למצוקות שונות.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0