יצחק קרונזון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תמונה חופשית

יצחק קְרוֹנְזוֹן (Itzhak Kronzon; נולד ב-14 בספטמבר 1939 בחיפה) הוא רופא אמריקאי ישראלי, פרופסור קליני מן המניין לקרדיולוגיה באוניברסיטת ניו יורק (NYU), מנהל מעבדת הקרדיולוגיה הלא-פולשנית הלב במרכז הרפואי של האוניברסיטה ומומחה לתחום ההדמיה הלא-פולשנית. בנוסף, כותב ספרי סיפורים קצרים וטורים לעיתונים.

ביוגרפיה

נולד בחיפה בשנת 1939 לליזה ולזלמן קרונזון, שעלו לארץ ישראל מליטא כחמש שנים קודם לכן והשתקעו בעיר. למד בתיכון הריאלי. הוא למד רפואה במסגרת העתודה האקדמית, וסיים את לימודיו באוניברסיטה העברית בשנת 1964. את הסטאז' עשה בבתי חולים בתל אביב. הוא התגייס ושירת כרופא מוטס בצנחנים. במהלך שירותו הצבאי השתלם ברפואה פנימית ובקרדיולוגיה בהדסה.

בשנת 1971 עבר קרונזון לארצות הברית, ושם עבד בבית החולים אלברט איינשטיין ברובע הברונקס, שבו התמחה בצנתור של העורקים הכליליים אצל ד"ר אפרים גלסמן. אחר כך עבר לבית החולים של אוניברסיטת ניו יורק, שם הוא מטפל, מלמד וחוקר עד היום.

באמצע שנות ה-70 פתח קרונזון את מעבדת הצנתורים בבית החולים איכילוב. הוא החדיר את תחום האקו-קרדיוגרפיה לבתי החולים בישראל ולימד באוניברסיטת תל אביב.

בשנות השמונים עזר בהקמת המרכז רפואי לניתוחי לב בניו דלהי והיה לחבר מועצת המנהלים של המרכז.

קרונזון פרסם כ-500 מאמרים מקצועיים ושישה ספרי הדרכה ולימוד עם רופאים אחרים. ביוני 2010 קיבל פרס מפעל חיים מטעם האגודה האמריקאית לאקו-קרדיוגרפיה.[1]

במשך השנים עסק קרונזון בכתיבה לצד הרפואה. הוא כתב מדור ב"דבר השבוע", שנקרא 'זיכרונותיו של רופא' וכן ב"דבר" ובמוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות. ספרו "אמא, שמש ומולדת" הוא אסופת סיפורים משעשעים העוסקים בילדותו בשכונת הדר הכרמל בחיפה בשנות החמישים והשישים.

קרונזון הוא אזרח אמריקאי. נשוי לזיווה (נולדה ב-1939), ציירת, ואב לשלושה. כשהוא בישראל מתגורר בתל אביב ובקיסריה.

מספריו

  • אמא, שמש ומולדת: סיפורים / יצחק קרונזון, רישומים: דני קרמן,‫ תל אביב: שבא, 1985.
  • מי מקבל את בלגיה?: סיפורים / יצחק קרונזון,‫ תל אביב: עם עובד, תשנ"א-1991.
  • צנתור הלב, פרולוג, 1996.
  • מסע ארוך אל תוך הלב / יצחק קרונזון, תל אביב: עם עובד, תשס"ז-2007.
  • כי מנגד תראה: מבחר סיפורים / יצחק קרונזון; אחרית דבר מאת דן מירון, תל אביב: עם עובד, תשע"א-2010.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0