ירון בן נון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ירון בן נון
ירון במטה חברת נוסטרומו
ירון במטה חברת נוסטרומו
לידה 19 במאי 1970 (גיל: 53)
מדינה ישראל

ירון בן נון (נולד ב-19 במאי 1970) הוא מייסד חברת נוסטרומו, יזם, במאי סרטים, משורר ואקטיביסט. כיום מכהן כחבר בדירקטוריון וכמנהל הטכנולוגי של חברת נוסטרומו.

ביוגרפיה

ירון בן נון הוא בנם של אריאלה ואביהו בן נון והוא השלישי בגילו בין חמשת ילדיהם. בן נון שירת בצה"ל כטייס סקייהוק בטייסת 116 שבחיל האוויר בתקופת כהונתו של אביו כמפקד החיל.[1] במהלך שירותו הצבאי פרסם בן נון ספר שירים בשם "גיחה מעל לביצה הטובענית" תחת שם העט סגן יב"ן.[2]

קריירה אומנותית

לאחר שירותו הצבאי החל בקריירת בימוי. הוא ביים מספר סרטים דוקומנטאריים, וביניהם "נופל וקם", "ומלאך הגיהנום". הוא ביים קליפים רבים, על אחד מהם זכה בפרס אקו״ם 1996. בהולנד הכיר את אנה שפור, במאית הולנדית שפיתחה פורמט דוקומנטארי בו היא נתנה לילדי מהגרים מצלמות ושלחה אותם לצלם את חייהם. בשנת 2005, ירון הביא את הפורמט לישראל ויזם יחד עם המפיק משה לווינסון צילום סדרה כזאת עם נוער ברמלה. לסדרה, שכללה 10 פרקים, קראו "גלויות מכאן". ערוץ רשת (כיום ערוץ 13) מימן את הסדרה ודורון צברי היה המנהל האמנותי שלה. העבודה בשיטה זו שימשה עבור דורון צברי ב-2006–2007 את ההשראה לתת לדנה ספקטור מצלמה ולשלוח אותה לצלם בעצמה את חייה. לימים, פיתח צברי עם רם לנדס את סדרה שנמכרה למדינות רבות בעולם.

קריירה בתחום האנרגיה

בשנת 2009 החל לעבוד בחברות הזנק בתחום האנרגיה, ובשנת 2017 הקים את חברת נוסטרומו, המפתחת פתרון לאגירת אנרגיה למערכות מיזוג אוויר באמצעות קרח. בשנת 2021 התמזגה נוסטרומו עם חברת סומוטו והחלה להיסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב.[3]

פעילות חברתית

ירון היה ממובילי מחאת הגז[4] ומראשי הליכודניקים החדשים. כמו כן, הוא היה פעיל מרכזי במחאה נגד היועץ המשפטי לממשלה.[5] ואף נעצר במהלך אחת ההפגנות בכיכר גורן בפתח תקווה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ שחף, טל (2019-01-25). "הכירו את ירון בן נון, יזם, משורר, טייס ואקטיביסט". Globes. נבדק ב-2021-08-04.
  2. ^ גיחה מעל לבצה הטובענית : שירים / סגן יב"ן | יב"ן | הספרייה הלאומית, באתר www.nli.org.il
  3. ^ TASE, נוסטרומו אנרגיה לימיטד - מאיה – מערכת אינטרנט להודעות | הבורסה לניירות ערך, באתר מאיה
  4. ^ אומרים לא לכחלון, נבדק ב-2021-08-04
  5. ^ אלפים הפגינו אמש (ש') בפתח תקווה - "השחיתות תשמיד אותנו", באתר דבר העובדים בארץ ישראל
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0