רם לנדס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אישיות תקשורת ריקה. רם לנדס (נולד ב-11 ביוני 1956 בפתח תקווה) הוא עיתונאי ואיש תקשורת ישראלי. ידוע בעיקר בזכות פועלו בחברות החדשות הטלוויזיוניות, בעיתונים "ידיעות אחרונות", "חדשות" ו"הארץ", ובעשר השנים האחרונות ביצירה והפקה של פורמטים טלוויזיוניים חדשים.

ביוגרפיה

לנדס גדל בפתח תקווה, התגייס לצה"ל והתנדב לצנחנים. שובץ בגדוד 890, סיים קורס קצינים חי"ר בהצטיינות והשתחרר כסגן מפקד פלוגה בגדוד 890. עם שחרורו למד לתואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטת בר-אילן, לצד לימודי צילום בבצלאל. בין השאר עסק במרוצי מכוניות והיה אלוף ישראל במרוצי ראלי קרוס בעונת המרוצים הרשמית היחידה שהתקיימה בישראל (1985).[1] במילואים שירת בצנחנים, לחם במלחמת לבנון הראשונה[2] והגיע לדרגת רב-סרן.

לנדס נשוי לאסתר ברק, עורכת דין, אשת עסקים ומנהלת חברת השקעות, בתם של נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרן ברק והשופטת אלישבע ברק-אוסוסקין, ולהם שלושה ילדים. מתגורר במושב רשפון.

קריירה עיתונאית

את הקריירה העיתונאית שלו החל לנדס בשנות השמונים ככתב ובוחן ראשי במגזין המכוניות והאופנועים "טורבו", ובהמשך ככתב בעיתון "חדשות", כתב ועורך בעיתון "הארץ", בו ערך את עמודי המאמרים והכתבות ואת מדור התרבות (גלריה)[דרוש מקור]. במקביל הגיש פינת מבחני מכוניות ואופנועים בערוץ הראשון במסגרת התוכנית "על גלגלים" עם דניאל פאר ובמקביל ערך והגיש תוכניות המסקרות מרוצי מכוניות ואופנועים בטלוויזיה בכבלים.

בשנת 1993 הצטרף לצוות ההקמה של חברת החדשות של ערוץ 2, שהחלה שידוריה בנובמבר 1993. בהמשך שימש כסמנכ"ל התוכן של החברה ועורך ראשי של המהדורה המרכזית. ערך וניהל שידורים מיוחדים של מהדורות החדשות באותן שנים, והיה אחראי על סיקור אירועי רצח יצחק רבין שהפך את חדשות ערוץ 2 לחברת החדשות הטלוויזיונית המובילה בישראל. ניהל וערך את משדר בחירות 1996 - משדר הבחירות הראשון ששידרה חברת החדשות.

ב-1997 מונה לעורך "המוסף לשבת" של העיתון "ידיעות אחרונות" והיה אחראי לתחקירים עיתונאיים רבים. ב-1999 עזב את "ידיעות אחרונות" והקים את חברת תום תקשורת. ב-2001 חזר לחברת החדשות של ערוץ 2 כעורך "אולפן שישי".

ב-2003 פנה מודי פרידמן אל לנדס וביקש ממנו להקים את חברת חדשות 10 עבור ערוץ 10. לנדס הציב לחברה, שעוד לא הוקמה, יעד לבצע את משדר הבחירות של הבחירות לכנסת השש עשרה, שנועדו להתקיים בתוך פחות משלושה חודשים. לנדס הקים את חברת החדשות של ערוץ 10 בתוך תקופה של חודשיים וחצי, כולל גיוס מאות עובדים, בניית אולפן בבית הוורד בגבעתיים ומערכת פוסט-פרודקשן, וגיבוש הקונספט והכללים של מהדורת חדשות אחרת. על פי הכללים שקבע, חדשות 10, בתקופתו, לא סיקרו הלוויות (אפילו אם המשפחה אישרה) ולא שלחו כתבים לבתים של חללי צה"ל. בין השאר, גויסו המגישים המובילים של המהדורה המתחרה, מיקי חיימוביץ' ויעקב אילון, לצד מוטי קירשנבאום, ירון לונדון, צבי יחזקאלי, עמנואל רוזן, רביב דרוקר, ינון מגל ואלון בן דוד. במהלך שנותיו בערוץ 10 היה לנדס אחראי ליצירת תוכניות כמו "דין וחשבון עם רינו צרור", לונדון את קירשנבאום, "זה הזמן עם עמנואל רוזן" ו"היום שהיה" עם גיא זהר.

לוגו "קודה תקשורת"

ב-2005 עזב לנדס את תפקיד מנכ"ל חדשות 10, לשם הקמת חברת "קודה תקשורת", שהפיקה תוכניות כגון "אישי עם גיל ריבה" ("HOT3"), "עד כאן עם אורי גוטליב" (yes), "יום חדש" (קשת), ערוץ 2) ו"בואו נפתח את זה" (קשת, ערוץ 2), בהן שימש כיוצר, מפיק ועורך אחראי.

ב-2007 מונה ליושב ראש הדירקטוריון בתחנת רדיו 99 שהייתה בבעלותו של ארקדי גאידמק, אליה צירף לנדס אנשי תקשורת מובילים כמו לינוי בר-גפן, גיא מרוז, גיא פינס, עמנואל רוזן ואורלי וילנאי.

ב-2008 יצר והפיק, באמצעות חברת "קודה תקשורת", את הטלנובלה של HOT3, "חשופים", העוסקת באנשים והסיפורים מאחורי מהדורות החדשות בישראל. "חשופים" זכתה לביקורות נלהבת והייתה הטלנובלה הראשונה שכללה רובד של תוכן ביקורתי וצילום, משחק, כתיבה, ובימוי ברמה של דרמה איכותית[דרוש מקור]. באותה שנה העלתה "קודה תקשורת" תוכנית סאטירה יומית בערוץ 15 בלוויין בהגשת הסטנדאפיסט יעקב כהן שזו הייתה הופעתו הראשונה[דרושה הבהרה] במדיום הטלוויזיוני. ב-2009 הפיקה "קודה תקשורת" עונה שנייה של הטלנובלה "חשופים". באותה שנה יצר לנדס, יחד עם הבמאי דורון צברי, את הסדרה "מחוברות" שבה חמש נשים תיעדו במשך תקופה ארוכה את חייהן.

ב-2009 שודר בערוץ 2 (קשת) סרט דוקומנטרי שהפיק וביים לנדס, "השופט", על חמיו אהרן ברק, נשיא בית המשפט העליון לשעבר. סרט דוקומנטרי נוסף שהפיק וביים, "גשמי קיץ", שודר בערוץ 10.

בשנת 2010 יצר לנדס, יחד עם דורון צברי, את הגרסה הגברית ל"מחוברות", סדרה בת 38 פרקים שנקראה "מחוברים". הפורמט של "מחוברים" נמכר ל-19 מדינות ובהן: אירלנד, הולנד, הונגריה, נורווגיה, הודו, דנמרק ופינלנד. "מחוברים" זכתה בחמישה פרסי האקדמיה בישראל, בפרס הסדרה הדוקמנטרית הטובה ביותר בדנמרק, בפרס סדרת הריאליטי הטובה ביותר באירלנד ופרס ראשון לסדרת דוקודרמה בארצות הברית.

בשנת 2011 הפיקה "קודה תקשורת" את העונה השנייה של "מחוברות", וכן את הדרמה "ילדי ראש הממשלה". באותה שנה החל לנדס להפיק תוכנית תחקירים ב"רשת" בשם "360", ואת התוכנית "חדר החדשות" של החדשות המקומיות – שש מהדורות יומיות של חדשות מקומיות המשודרות ב-HOT וב-yes. מערך החדשות המקומיות התקיים במשך שלוש שנים וכלל כ-180 עובדים.

קודה תקשורת הפיקה עונה שנייה של "ילדי ראש הממשלה" ושמונה עונות של "מחוברים" ו"מחוברים פלוס". החל מהעונה החמישית (מחוברים פלוס) זכה הפורמט לשיאי צפייה ב-VOD ובערוץ 3 של חברת הוט.

בשנת 2015 הפיקה "קודה תקשורת", כחברת הפקה אמריקנית[דרושה הבהרה], את פורמט "מחוברים פלוס" בניו יורק עבור חברת AOL בארצות הברית. בעונה האמריקאית השתתפה גם השחקנית סוזן סרנדון.

בשנת 2014 יצר לנדס יחד עם גל רז ועמי טיר את פורמט "המתנחל", פורמט קומי שנועד להיות סאטירה על תוכניות הקואוצ'ינג השונות. שתי עונות של "המתנחל" שודרו בערוץ 10 (העונה השנייה לקראת בחירות 2015) ועונה שלישית לקראת בחירות 2019 שודרה בערוץ 13.

ב-2014 גם נוצר הפורמט של "חדשות מהעבר" שיועד ושודר בטלוויזיה החינוכית והצליח לשלב מידע על תולדות המדינה והציונות בתוך מסגרת קומית ומושכת לילדים ולהורים שלהם. עד כה הופקו כ-140 פרקים של "חדשות מהעבר".

בשנת 2015 החלה "קודה תקשורת" להפיק תוכנית תחקירים צרכנית בשם "עושות חשבון" עבור ערוץ 10, ששודרה 4 עונות.

בשנת 2016 החלה "קודה תקשורת" להפיק עבור "קשת" את סדרות הדוקוריאליטי "המתמחים", שתיעדה את חיי הרופאים המתמחים בבית החולים תל השומר, ואת "כחולים", שעסקה בשוטרי משטרת ישראל והציגה בפני הצופים זווית התבוננות חדשה על עבודת השוטרים.

בשנת 2017 המשיכה "קודה תקשורת" להפיק את "עושות חשבון", עבור ערוץ 10, עונה נוספת של "המתמחים" עבור "קשת" ואת סדרת הדרמה (הראשונה בישראל שצולמה ושודרה ב-4K) "כבודו", העוסקת בשופט בית משפט השלום בבאר שבע שעולמו מתפרק. "כבודו" זכתה בפרס ראשון, (הגרנד-סלאם), במסגרת התחרות הרשמית של פסטיבל "סירייס מנייה" בפריז שנחשב לאחד הפסטיבלים החשובים ביותר באירופה לסדרות טלוויזיה מתוסרטות. הסדרה נמכרה לערוץ Showtime האמריקני והייתה לסדרה הראשונה בהיסטוריה של הערוץ שנרכשה להפקה ללא פיילוט[דרוש מקור].

בשנת 2018 הפיקה "קודה תקשורת" סדרות ריאליטי גדולות כגון "כמה רחוק" ו"היום בעוד שנה". לנדס, יחד עם גל רז ואנשי קשת, פיתחו ויצרו את "לאהוב את אנה" - פורמט מקורי המשלב דייטים עם טיפול פסיכולגי. הסדרה זכתה להצלחה גדולה וכוכבת הסדרה, אנה אהרונוב, אכן מצאה זוגיות והתחתנה עם בן זוג שמצאה בסדרה. לאהוב את אנה נמכרה להפקה בהולנד.

בשנת 2019 הפיקה החברה עונה שלישית של תוכנית התחקירים "שטח הפקר" בהגשת גיא זוהר והמציאה פורמט יומי המשודר לפני החדשות ומכונה "מהצד השני". באותה שנה הפיקה את סדרת הדוקו-ריאליטי "מחוז ירושלים" עבור כאן 11. הסדרה היא מעין המשך לסדרה "כחולים" ומתמקדת במעקב אחרי שוטרים ביחידות המודיעין, הבילוש, היס"מ ומשמר הגבול במחוז ירושלים. באחד הפרקים שתלה המשטרה נשק בתוך ביתו של תושב מזרח ירושלים, כך שבמסגרת הפרק נראים השוטרים מוצאים נשק צה"לי מסוג M16 "מוחבא" במרתף הבית. בעקבות חשיפה בעיתון "הארץ" התנצלה המשטרה על האירוע, והפרק הוסר מאתר "כאן 11".[3] לאחר מכן התגלה כי היו מספר אירועים נוספים, בין היתר הוספת צעקות וקריאות נאצה נגד שוטרים בעת מעצר מפגין חרדי בירושלים, כשצלם העיתונות חיים גולדברג שהיה במקום בעת המעצר העיד כי המקום היה שומם ושקט לחלוטין, וכן פיברוק מציאת סמים (שלאחר המקרה העידה נציגת המשטרה בבית המשפט כי "לא נמצא דבר").[4] בעקבות זאת ומחשש לזיופים נוספים, הסירה "כאן 11" את כל פרקי הסדרה מהאינטרנט, וביטלה את כל עבודותיה עם חברת ההפקה בראשות לנדס.[5] שורה של אנשי תקשורת התייצבה לצדו של לנדס ונגד החלטת תאגיד השידור.[6] בעקבות הסערה התנצל לנדס בפני כל מי שנפגע מצילומי הסדרה ומשידורה.[7]

"קודה תקשורת" הפיקה את "מצולמים" שהיא גרסה קומית ומתוסרטת עם שלישיית "מה קשור" של הפורמט המקורי של קודה: "מחוברים".

ועדת לנדס

Postscript-viewer-blue.svg ערך מורחב – ועדת לנדס

בשנת 2013 מונה לנדס על ידי שר התקשורת, גלעד ארדן, לעמוד בראש ועדה לבחינת המתווה לשידור הציבורי העתידי במדינת ישראל. "דו"ח לנדס" הוגש לשר התקשורת ולשר האוצר בפברואר 2014 ובעקבותיו חוקק בכנסת חוק המפרק את רשות השידור ומגדיר את המאפיינים של השידור הציבורי העתידי בישראל.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0