לחם שיפון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לחם שיפון

לחם שיפון הוא סוג של לחם, העשוי מקמח המופק מהדגן שיפון. לחם שיפון עשוי להיות בצבע בהיר או כהה - תלוי בסוג הקמח בו השתמשו לייצור הלחם, ובסוג של תוספי הצבע בו השתמשו. לחם שיפון בדרך כלל צפוף יותר מאשר לחם העשוי מקמח חיטה ומכיל לרוב כמות גדולה יותר של סיבים תזונתיים מאשר לחם לבן. לעיתים רבות הוא כהה יותר בצבעו ובעל טעם חזק יותר.

לחם שיפון הוא אחד מסוגי הלחם הנפוצים ביותר בצפון ומזרח אירופה משום שדגני השיפון גדלים בקלות רבה יחסית בקרקע ובאקלים של צפון אירופה.

יתרונות בריאותיים

לחם שיפון מכיל כמות גדולה של סיבים תזונתיים וכמות קטנה של שומן. בהשוואה לחלק מהלחמים כמו לחם לבן, ללחם שיפון מדד גליקמי נמוך יחסית, כאשר משמעות הדבר היא שהוא גורם לעלייה איטית יותר ברמת הסוכר בדם מאשר לחם לבן[1], ולכן מומלץ יותר לחולי סוכרת, לבעלי משקל עודף ולאתלטים העוסקים בסיבולת. עם זאת, הוא עדיין מורכב ברובו מפחמימות, ולכן העומס הגליקמי (אנ') שלו גבוה יחסית.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לחם שיפון בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Rosén, Liza AH; Silva, Lorena O. Blanco; Andersson, Ulrika K.; Holm, Cecilia; Östman, Elin M.; Björck, Inger ME (2009-09-25). "Rosén Liza et al. Endosperm and whole grain rye breads are characterized by low post-prandial insulin response and a beneficial blood glucose profile, Nutrition Journal, 2009, 8:42". Nutrition Journal. Nutritionj.com. 8 (1): 42. doi:10.1186/1475-2891-8-42. PMC 2761418.
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0