לשכת יועצי מס בישראל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לשכת יועצי מס בישראל
סמל לשכת יועצי המס בישראל
סמל לשכת יועצי המס בישראל
פעילות ייצוג יועצי המס, עריכת השתלמויות והדרכות, ייצוג בעלי העסקים הקטנים והבינוניים מול הרשות המבצעת והמחוקקת, קידום חקיקה ותקנות בנושאי מיסוי, הסמכת מנהלי חשבונות וחשבי שכר
התאגדות עמותה רשומה
תחום מיסוי
מדינה ישראל

לשכת יועצי מס בישראל היא עמותה המייצגת ומאגדת את יועצי המס בישראל. מעמד הלשכה מעוגן בחוק[1]. החברות בלשכה אינה תנאי לעיסוק במקצוע - רישיון העיסוק במקצוע מוענק על ידי מועצת יועצי המס שהיא גוף נפרד, הפועל בפיקוח משרד האוצר.

היסטוריה

הארגון נוסד בשנת 1968 כאשר יועצי מס וחשבונאים החליטו להתאגד לכדי לשכה וולנטרית שנקראה "לשכת החשבונאים ויועצי המס". לאחר חקיקת חוק העמותות בשנת 1981 נרשמה הלשכה כעמותה, ולאחר מכן בשנת 2004 שונה שמה ל"לשכת יועצי מס בישראל" (ע"ר). מטרות הלשכה הן קידומו המקצועי והתדמיתי של מקצוע ייעוץ המס בישראל ולשמש כסמכות מקצועית בנושאי מיסוי בקרב הציבור הרחב, הרשויות השונות (כגון משרדי האוצר והכלכלה, רשות המיסים, המוסד לביטוח לאומי והכנסת), כאשר הלשכה מציגה בפניהם את חוות דעתה המקצועית בנושאים הפיסקליים המשפיעים על כלכלת ישראל ומעורבת בקביעת מדיניות[2].

מוסדות הלשכה

הלשכה פועלת מכוח חוק העמותות ומשכך מחויבת לפעול בהתאם לאמור בו לרבות קיום מנהל ציבורי תקין באמצעות מוסדותיה העיקריים: האספה הכללית, המועצה הארצית, ההנהלה והנשיאות. תפקידו של כל אחד ממוסדות הלשכה הוא לסייע לפעילותה הכוללת. ההנהלה משמשת כוועד המנהל ותפקידה לנהל את ענייניה השוטפים של הלשכה, וזאת בהתאם למדיניות שקבעה המועצה הארצית ובכפוף לתקנון הלשכה והחלטות האספה הכללית, המוסד העליון של לשכת יועצי המס.

בראש הפירמידה הניהולית נמצא מוסד הנשיאות בראשות נשיא הלשכה. נשיא הלשכה הוא חבר מועצה ויו"ר נשיאות הלשכה. הנשיא מייצג את הלשכה כלפי חוץ בכל הנושאים בהם עוסקת הלשכה, בכפוף להחלטות הנשיאות. בראש הלשכה כיהנו 9 נשיאים, מתוכם גם נשיאה אחת. החל מ-18 בדצמבר 2012 הנשיא המכהן הוא יועץ המס ירון גינדי.

סניפי הלשכה

ללשכת יועצי המס 12 סניפים ברחבי ישראל. סניפי הלשכה באזורים השונים מקיימים הדרכות והכשרות ליועצי המס הנמצאים בתחומם הגאוגרפי ומדי פעם אף מעניקים סיוע לבעלי העסקים המקומיים. בנוסף, מקיימים הסניפים מפגשים עם השלוחות המקומיות של משרדי הממשלה ואגפי המיסים, אשר נועדו לגשר על מחלוקות קיימות, להעלות הצעות לשיפור למען ייעול השירות וגם לשטוח את טענות העצמאיים ובעלי העסקים הקטנים והבינוניים.

פעילויות הלשכה

לשכת יועצי המס אינה מייצגת את יועצי המס בלבד, אלא גם את העסקים הקטנים והבינוניים ואת יועצי המס העובדים עמם, הן מול הרשת המבצעת (רשות המיסים) והן מול הרשות המחוקקת. הלשכה פועלת במספר מישורים: מקצועי וציבורי[3].

פעילות הלשכה במישור המקצועי

לשכת יועצי המס מבצעת הדרכות והכשרות לחבריה, בהן גם קיום כנסים מקצועיים, ימי עיון, השתלמויות וקורסים. בנוסף, הלשכה מציעה שירותים נוספים לחבריה כגון ייעוץ משפטי, ייעוץ ביחסי עבודה ועוד. במסגרת זו קידמה הלשכה את העברת חוק הסדרת העיסוק בייצוג על ידי יועצי מס שהגדיל את סמכויות יועץ המס, הגדרת מעמדם של יועצי המס בתקנות בודק שכר, קיצור זמן ההמתנה לאישור ייפוי הכוח ליועץ מס, חיוב רשות המסים להודיע ליעוץ המס במקרה של עיקול חשבון לקוחותיו והכרה במקצוע ייעוץ המס כאקדמי.[4] [5]

פעילויות הלשכה במישור הציבורי

הלשכה מסייעת לעצמאים ולבעלי העסקים הקטנים באמצעות הגשת הצעות חוק, הערות ותיקונים להצעות חוק קיימות ולהוראות ביצוע של רשות המיסים[6]. נציגי הלשכה משתתפים בדיוני ועדות הכנסת (כדוגמת ועדת הכספים, ועדת הכלכלה, ועדת החוקה, חוק ומשפט, ועדת העבודה, הרווחה והבריאות). בנוסף הלשכה פועלת באמצעות ייזום חוקים ותקנות, והגשת ניירות עמדה למקבלי החלטות[7].

במישור זה קידמה הלשכה יוזמות והצעות חוק, ביניהן חוק הפרשת פנסיה חובה לעצמאיים, החוק לעידוד עצמאים ועסקים קטנים, חוק להכרה בהוצאות הרכב לעסקים קטנים, שינוי בנוהל העיקולים האוטומטיים של חשבונות בנק לחייבים ברשות המיסים, חישוב מס נפרד לבני זוג, התיקון להצעת חוק עידוד השקעות הון, הטבות מס וניכוי חלק מהוצאות השכירות לעובדים מהבית.[8][9][10]

ללשכה ישנו ייצוג במועצת יועצי המס המייצגים, מתוקף חוק הסדרת העיסוק בייצוג על ידי יועצי מס, התשס״ה–2005, אשר נועדה לרשום יועצי מס מייצגים בפנקס ולתת להם רישיון, לפקח על הכשרת יועצי מס מייצגים, לרשום מתמחים ולפקח על התמחותם ולערוך להם בחינות, לפקח ולשמור על טוהר וכבוד העיסוק ולהכיר במוסדות להכשרת יועצי מס מייצגים[11].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0