מה יש בזה
![]() | |
סוג | פודקאסט |
---|---|
מייסדים | קובי מלמד, אלעד יצחקיאן |
אתר הפודקאסט |
מה יש בזה הוא פודקאסט ישראלי, העוסק בסיפורי שוליים היסטוריים המועברים בצורה קומית, ומוגש אחת לשבוע בימי שישי על ידי צמד המנחים קובי מלמד ואלעד יצחקיאן החל משנת 2018. הוא נבחר לפודאקסט השנה בקטגוריית הקומדיה של אתר Geektime שנתיים ברציפות[1][2] ובמעריב בשנת 2020[3].
היסטוריה
מלמד ויצחקיאן הכירו בתקופת שירותם הצבאי. מלמד היה הוותיק במחנה האימונים אליו הגיע יצחקיאן. השניים נקשרו רק שנה מאוחר יותר, כששהו יחד בקורס סמלים.
בשנים 2015–2018 הגיש מלמד פודקאסט בשם "האוס שואו"[4], יחד עם עידן בן טובים, בו דיברו השניים על היאבקות. באחד הפרקים הוזמן יצחקיאן לפודקאסט בתור אורח, שם ראה מלמד את יכולתו של יצחקיאן להגיב לסיפורים גם כאשר אינו מכיר אותם, וזיהה את הפוטנציאל המשותף של השניים. זמן קצר לאחר מכן החליטו ליצור פודקאסט משלהם.[5].
מקור ההשראה ל״מה יש בזה״ הוא בפודקאסט האמריקאי "The Dollop", שגם הוא עוסק בסיפורים מן ההיסטוריה שנשמעים מופרכים אף על פי שהם אמיתיים לחלוטין. בעוד ש"מה יש בזה" עוסק בסיפורים מכל רחבי העולם, "The Dollo" עוסק רק בסיפורים מן ההיסטוריה האמריקאית. לאחר שקיבל מלמד את ברכתם של יוצרי ״The Dollop״ ואת עצתם במספר נושאים, התחילו השניים להקליט את ״מה יש בזה״.
חוקי הפורמט
בכל פרק, מלמד מציג סיפור אמיתי שקרה במציאות אך נשמע מופרך, יצחקיאן לא מכיר את הסיפור ושומע אותו יחד עם המאזינים בפעם הראשונה. השניים לא עורכים את ההקלטה והכל נעשה בטייק אחד.
חוקי הפורמט השתנו בצורה הומוריסטית פעמים רבות. מדי פעם נוסף להם הכלל כי בכל פרק יוזכר יגאל עדיקא לפחות פעם אחת. מדי פעם יצחקיאן מגיש פרק הפוך בלי ידיעתו המוקדמת של מלמד, מה שהופך את חוקי הפורמט להמלצה בלבד.
בפרק 34 החליטו השניים להוסיף לחוקי הפורמט את הכלל לפיו רק יצחקיאן קורא את חוקי הפורמט[6]. הכלל לא כובד במשך רוב הזמן, אך שרד יותר משאר השינויים ההומוריסטיים.
קישורים חיצוניים
אתר האינטרנט הרשמי של מה יש בזה
מה יש בזה, ברשת החברתית פייסבוק
מה יש בזה, ברשת החברתית אקס (טוויטר)
מה יש בזה, ביישום טלגרם
מה יש בזה, ברשת החברתית אינסטגרם
- צוף ישראלי, ככה זה כשיש שניים: הפודקאסטיה עם פודקאסטי הזוגות המומלצים ביותר, באתר מעריב אונליין, 9 בספטמבר 2020
הערות שוליים
- ↑ אתם בחרתם: אלו הפודקאסטים הטובים ביותר לשנת 2019, באתר גיקטיים, 31 בדצמבר 2019
- ↑ אתם בחרתם: אלו הפודקאסטים הטובים ביותר לשנת 2020, באתר גיקטיים, 6 בינואר 2021
- ↑ צוף ישראלי, אתם קבעתם: הפודקאסטים הטובים ביותר לשנת 2020 – תוצאות המצעד, באתר מעריב אונליין, 1 בינואר 2021
- ↑ האוס שואו - פודקאסט בהגשת קובי מלמד, באתר כאן-תאגיד השידור הישראלי
- ↑ הסיפורים ההזויים האלה קרו באמת ואתם חייבים לשמוע אותם, באתר גיקטיים, 25 באוגוסט 2018
- ↑
מה יש בזה - פרק 34 - האגדה על ג'ון דילינג'ר, סרטון באתר יוטיוב
מה יש בזה32525314Q104694943