מודיף

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Modhif neserya 1.jpg
Iraqi mudhif interior.jpg

מודהיףערבית: المضيف) הוא בית העשוי קנה סוף מסורתי שנעשה על ידי ערביי הביצות (המכונים גם: מדאן) באזורי הביצות בדרום עיראק. בדרך המחיה המסורתית של ערביי הביצות, הבתים בנויים מקני סוף שנקטפו מהביצות בהן הם גרים. בית זה הוא בית טקסי גדול ששולם על ידי שייח מקומי ושומר עליו לשימוש האורחים או כמקום התכנסות לחתונות, לוויות וכולי'.

מבני מודהיף הם אחד מסוגי המבנים המסורתיים, שנבנו על ידי ערביי הביצות בדרום עיראק במשך 5,000 שנה לפחות. גובה מגולף של מודהיף טיפוסי, המתוארך לסביבות 3,300 לפנה"ס התגלה באורוק, וכיום נמצא בתוך המוזיאון הבריטי בלונדון.

מודהיף הוא סוג מיוחד של: "סריפה", מבנה העשוי מאגנים הגדלים באופן טבעי בביצות ומשמש את שייח' הכפר בתור "בית הארחה". סוגים אחרים של מגורי קנים, כגון: :ראבה: (עם כניסות בשני קצותיה ומשמשים כבית משפחתי) או "ביית" (דירת חדר אחד בלבד) הם בדרך כלל קטנים יותר ממודיף ועשויים לשמש למגורים ולמטרות אחרות.

בכל שייח' כפר היה מודהיף המסוגל להכיל לפחות עשר נפשות. מספר הקשתות המשמשות במודהיף מוכתב על ידי השבט וקבוצת המשפחה. לעיתים עוטר המודהיף בצרורות קנים נוספים, המסודרים בתבניות דקורטיביות, מונחים על החזית כדי לשמש כמזהה שבטי. הכניסה למודפיף פונה תמיד לעיר מכה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מודיף בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0