המוזיאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
המוזיאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח
המסגד הגדול המשמש כאכסניה למוזיאון
המסגד הגדול המשמש כאכסניה למוזיאון
מידע כללי
סוג מוזיאון לאמנות
כתובת רחוב העצמאות 60, באר-שבע
http://www.ine-museum.org.il/he

המוזיאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח הוא מוזיאון השוכן בעיר העתיקה בבאר שבע, במתחם בו ממוקמים מוזיאון הנגב לאמנות, בית המושל והמסגד הגדול.

היסטוריה והווה

המסגד הגדול נבנה בתחילת המאה ה-20 ומאז הקמת מדינת ישראל, שימש במשך שנים רבות כ"מוזיאון הנגב לארכאולוגיה". במבנה המוזיאון הארכאולוגי, התקיימו בעבר שתי תצוגות: הראשונה הוקמה בשנת 1950, על ידי צבי עופר תושב בית אשל וממתיישביה הראשונים של באר שבע. בתצוגה היו מוצגים המשקפים את החיים והתרבות בנגב: אמנות, ארכאולוגיה, מסמכים ותמונות, מוצגים גאולוגיים, תצוגות מחיי הבדווים, כלי עבודה וחקלאות ועוד. במרכז האוסף-תערוכה, המייצגת את העבר הארכאולוגי וההיסטורי של העיר לתקופותיה.

בשנת 1953 הוקמה גרסתו השנייה של המוזיאון על ידי הארכאולוג יוסף דובי. הוא נקרא אז "מוזיאון הנגב"  ובו הוצגו הממצאים הארכאולוגיים שהתגלו בבאר שבע ובסביבתה. התצוגה נמשכה עד לשנת 2002. עקב  מצבם של הממצאים ושל המבנה, הם נלקחו למחסני רשות העתיקות. בשנת 2011 הוא שופץ לצורך הפיכתו ל"מוזיאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח" לאחר פסיקת בג"ץ בנושא ונפתח מחדש במתכונתו הנוכחית.

בין השנים 2011–2014 הוצגה במוזיאון המחודש תערוכתו של האוצר גואל דרורי, יקיר העיר באר שבע, "תולדות באר שבע 1900-2013".

בעשור השני של שנות האלפיים המוזיאון מציג מגוון יצירות היסטוריות ומודרניות של תרבות האסלאם החומרית, ושואף להביא לידיעת הציבור את המסורות האמנותיות והתרבותיות של אזור המזרח התיכון והאסלאם.

קישורים חיצוניים

Click to Shrink Back
בית עארף אל-עארףבית המושלבית מרקחת הנגבטחנת הקמח היהודיתמצבת הזיכרון הטורקיתבית השייח' אבו מדיןמגדל המיםבית יציבבית יציבבית הנגביהמסגד הגדולתחנת הרכבת הטורקיתבאר אברהםמדרחוב קרן קיימת לישראלבית הספר לילדי הבדואיםגן אלנבי (באר שבע)בית הסראייהמרכז הצעיריםבית הקברות הצבאי הבריטינחל באר שבעהמרכז לאמנויות באר שבעהמרכז לאמנויות באר שבעOld city of Beer Sheva-HE.png
לדף הקובץ
תמונה אינטראקטיבית (לחצו להסבר)‏

העיר העתיקה בבאר שבע
(ניתן להקיש על אתרים שונים כדי להגיע לערכים מורחבים המפרטים אודותם)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0