מייבל, נסיכת אוראניה-נסאו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית מנהיג ריקה. מייבל, נסיכת אוראניה-נסאוהולנדית: Prinses Mabel van Oranje-Nassau; נולדה ב-11 באוגוסט 1968) היא אלמנתו של יוהאן-פריסו, נסיך אוראניה-נסאו.

ביוגרפיה

ראשית חייה

מייבל מרטין לוס נולדה ב-11 באוגוסט 1968 בדרום הולנד, כבכורה מבין שתי בנות, כשהייתה בת תשע נפטר אביה ובשנת 1984 נישאה אמה בשנית למנהל בחברת רבובנק, היא אימצה את שם משפחתו של אביה החורג וב-1982 נולדה אחותה למחצה.

היא למדה מדעי המדינה וכלכלה ובשנת 1993 היא סיימה תואר. במהלך לימודיה היא ביצעה התמחות באומות המאוחדות ובמשרד החוץ ההולנדי. היא גם הייתה פעילה למען זכויות אדם והייתה נוכחת בין הקהל באולם בהסכם דייטון. בנוסף להולנדית היא דוברת באופן שוטף אנגלית וצרפתית.

ב-1994 היא נמנתה מבין המייסדים של "המועצה האירופאית לשלום בבלקן" (European Action Council for Peace in the Balkans) ארגון לא ממשלתי הנאבק למען שלום ויציבות במדינות הבלקן ובין חברי הארגון נמנה ואלרי ז'יסקר ד'אסטן. ב-1995 היא הייתה גם מייסדת שותפה של הסניף ההולנדי של עמותת "ילד מלחמה" העוסקת במתן סיוע לילדים החיים באזורי קרבות ומלחמות.

משפחתה

בשנת 2003 התארסה מייבל עם יוהאן-פריסו, נסיך אוראניה-נסאו, דבר אשר עורר מחלוקות בציבור, מכיוון שמייבל קיימה בעבר מערכת יחסים עם סוחר סמים הולנדי, אף שלדבריה היא לא ידעה על עיסוקו הפלילי. מאחר שהיא לא מסרה בתחילה מידע מלא עליה – ואולי בשל בקשת בני הזוג – החליטה ממשלת הולנד שלא לבקש מהפרלמנט לאשר את הנישואים, כנדרש בחוק. בעקבות זאת איבד הנסיך את מקומו בתור הירושה לכס המלוכה ההולנדי. לזוג נולדו שתי בנות – הנסיכה לואנה (ילידת 2005) והנסיכה זאריה (ילידת 2006). המשפחה התגוררה בשכונת קיו בלונדון שבבריטניה.

ב-17 בפברואר 2012, במהלך חופשת סקי באתר לך אם ארלברג (Lech am Arlberg) באוסטריה, גלש בעלה מחוץ למסלולי הסקי המסומנים (off piste), נקלע למפולת שלגים ונקבר תחתיה. הוא חולץ לאחר כ-25 דקות, עבר החייאה שנמשכה 50 דקות והוטס לבית חולים באינסברוק. עקב מחסור בחמצן נגרם לו נזק מוחי חמור והוא שקע בתרדמת. במרץ 2012 הועבר לשיקום בבית החולים ולינגטון בלונדון. לאחר שהגיע בהדרגה למצב הכרה מינימלי (minimally conscious state), הוחזר להולנד ביולי 2013 ושוכן בארמון המלכותי האוס טן בוש (Huis ten Bosch) בהאג, וב-12 באוגוסט 2013 הוא נפטר בהאג עקב סיבוכים מהפגיעה שנגרמה לו.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0