מי טוניק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מי טוניק
ג'ין וטוניק

מי טוֹנִיקאנגלית: Tonic water) הוא משקה קל מוגז המכיל כינין, אשר מקנה למשקה טעם מריר.

שימוש רפואי

המשקה נצרך במקור באזורים הטרופיים מוכי מחלת המלריה של דרום מזרח אסיה ואפריקה. המטרה הייתה להילחם מראש בהתפרצות המחלה באמצעות טיפול מונע אשר יבוצע כחלק ממהלך החיים הרגיל. במשך הזמן התברר כי צריכה של מי טוניק מסייעת גם להקלה על כאבים הנובעים מהתכווצות שרירים.

בתחילת הדרך הכילו מי הטוניק לשימוש רפואי תערובת של מי סודה וכמות גדולה של כינין. מינהל התרופות האמריקני מגביל את כמות הכינין במשקה שאינו למטרות רפואיות ל-83 מיליגרם לליטר, כמות המהווה בין רבע לחצי הכמות לעומת המינון הרפואי המקובל. כיום כמות הכינין במשקה קטנה בהרבה ועומדת על כ-60-70 מיליגרם לליטר, ונועדה רק להקנות מרירות למשקה הקל והממותק.

ג'ין וטוניק

Postscript-viewer-shaded.png ערך מורחב – ג'ין אנד טוניק

שתייה של מי טוניק בתצורתו כמשקה קל מקובלת בעיקר כקוקטייל בתערובת עם ג'ין או וודקה. הבריטים תושבי הקולוניות באזורים מוכי מחלת המלריה, נהגו לערבב את מי הטוניק במשקה האלכוהולי ג'ין, וצרכו אותו באופן שוטף הן כתרופה מונעת והן כתחביב אלכוהולי. כיום המשקה פופולרי מאד במועדונים ובקרב חובבי אלכוהול רבים גם במקומות רחוקים מאד מארצות המלריה וללא כל הקשר רפואי.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.