מלכת הפודינגים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מלכת הפודינגים, מנה המוגשת לצד קסטרד.

מלכת הפודינגיםאנגלית: Queen of Puddings - קווין אב פודינגס) היא מנת קינוח מסורתית במטבח הבריטי.

המנה כוללת פודינג אפוי שעליו ריבה ומרנג.

הפודינג עשוי חלב, קליפת לימון, סוכר, חמאה ופרורי לחם שבושלו ולאחר מכן עורבבו עם ביצים, ונאפו באמבט מרים. לאחר מכן מכוסה תערובתה הפודינג האפוי בריבה (לרוב ריבת ענבי שועל (קסיס) או פטל אדום) והריבה מכוסה במרנג הנאפה בשנית.

נהוג לאכול את המאכל שהוא חם, והוא מוגש לצד רוטב וניל.

מקורו של המאכל במאה ה-17 במנהג להכין פודינגים באמצעות הרתחת פירורי לחם וחלב. שמו של המתכון מקורו באמצע המאה ה-19, עת פותחה הגרסה הנוכחית שלו במטבח ארמון בקינגהאם עבור המלכה ויקטוריה.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0