מעדן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
כמהת פֶּריגוֹר (Périgord) שחורה

מעדן (גם מַטְעָם; בלועזית: דֶּלִיקָטֶס) הוא על פי רוב מאכל נדיר או יקר הנחשב נחשק, מתוחכם או מיוחד, ולעיתים קרובות הוא בעל טעמים יוצאי דופן או מאפיינים ייחודיים אחרים.

מזון הנחשב מעדן בארץ, בתרבות ובתקופה מסוימות, לא בהכרח ייחשב כזה גם באחרות. כך לדוגמה, לשון פלמינגו הייתה מנה מבוקשת למדי ברומא העתיקה, אך בעת המודרנית לא נהוג כלל לאוכלה; ולובסטרים נחשבו למזון עניים באמריקה הצפונית עד אמצע המאה ה-19, אז החלו לראות בהם באמריקה, כמו גם באירופה, מעדן. בין המעדנים הרבים המוכרים בתרבות אחת מסוימת – הפוּגוּ ביפן, מרק קני הציפורים בסין, האֶסקָמוֹלֶס (אנ') (פגיות נמלים) במקסיקו והאיגוּנָאק של האינואיטים.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מעדן בוויקישיתוף
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0