מרק אבוקדו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מרק אבוקדו

מרק אבוקדו הוא מרק פירות שאבוקדו בשל הוא המרכיב העיקרי בו. המרק נחשב כמאכל קלאסי בחלקים ממקסיקו.[1]

מרכיבים מרכזיים נוספים המשמשים להכנתו הם חלב, שמנת, חמאה, שמן, מיץ ליים, מיץ לימון, מלח ופלפל.

מרכיבים נוספים בהם נעשה שימוש הם בצל, בצלצל, שום, כוסברה, פלפל חריף, פלפל קאיין וכמון. ניתן להשתמש במים כדי לדלל את המרק.[2]

המרק יכול לכלול "קישוטים" כחתיכות אבוקדו, ליים פרוס, שמנת חמוצה, שום העירית, בשר סרטנים, שרימפס וקוויאר.

צבעו של המרק יכול להשתנות ככל שחולף הזמן מכיוון שהחמצון גורם לאבוקדו להשחים, אך הוא לא משפיע על טעם המרק.[3]

הערות שוליים

  1. ^ Summery recipes for chilled avocado soup - The Boston Globe, BostonGlobe.com (באנגלית)
  2. ^ Emma Knowles, Chilled avocado soup with grilled corn recipe, Gourmet Traveller (באנגלית)
  3. ^ Ultrafast Avocado Soup Recipe, NYT Cooking (באנגלית)
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0