משה חובב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
משה חובב
משה חובב קורא את החדשות בקול ישראל, 1959
משה חובב קורא את החדשות בקול ישראל, 1959
לידה 7 בפברואר 1930
ירושלים המנדט הבריטיהמנדט הבריטי המנדט הבריטי
פטירה 2 באוקטובר 1987 (בגיל 57)
קופנהגן, דנמרקדנמרק דנמרק
מדינה ישראלישראל ישראל
תקופת הפעילות 19511987 (כ־36 שנים)
עיסוק קריין חדשות
מעסיק קול ישראל

משה חובב (7 בפברואר 1930, ט' בשבט תר"צ - 2 באוקטובר 1987, ט' בתשרי תשמ"ח) היה מבכירי קרייני החדשות של קול ישראל וממניחי היסוד של קריינות הרדיו בישראל.

ביוגרפיה

חובב נולד בירושלים למשפחת מחבוב יוצאת תימן[1], שהקפידה להנהיג את ביתה על טהרת השפה העברית. במלחמת העצמאות לחם בשורות פלוגת יהונתן בירושלים. בשנת 1951 החל לעבוד בקול ישראל. באותה תקופה, נערכו מבחנים לקבלת קריינים לפרקי היום בתנ"ך. אחותו הגדולה ראומה אלדר, שעבדה כקריינית בקול ישראל עוד משנת 1948, המליצה לו לגשת למבחן. הוא עבר את המבחן בהצלחה והצטרף לסגל הקריינים של קול ישראל. בתוך זמן קצר היה למנהל מחלקת הקריינים בירושלים.

משה חובב נודע בקולו העמוק ונחשב מופת של היגוי מדויק, המבטא את האותיות הגרוניות. בגלל קולו הדרמטי, נבחר לקרוא מהדורות חדשות בעלות חשיבות מיוחדת, ובהן הודעה על מותם של ראשי המדינה. עד היום, למעלה משלושה עשורים לאחר מותו, קולו פותח את שידורי הבוקר של כאן ב' בפסוקי קריאת שמע.

בצד הקריינות מילא משה חובב תפקידים ניהוליים בקול ישראל. הוא היה מנהל מחלקת הקריינים בקול ישראל, מנהל חטיבת הביצוע, ולבסוף - מנהל קול ישראל. בשנת 1978 סיים את תפקידו כמנהל הרדיו, אך המשיך להגיש את מהדורת החדשות בערב שבת ואת המהדורה הפותחת של מוצאי השבת.

חיים אישיים

בתחילת עבודתו בקול ישראל הכיר את דרורה ("דרור") בן-אב"י, בתו של איתמר בן-אב"י ונכדתו של מחיה השפה העברית אליעזר בן-יהודה, שעבדה בתקליטיית הרדיו. לימים נישאו השניים. בנם הבכור איתמר חובב (הנקרא על שם סבו) הוא בעל חברת התקליטים אי אם פי[2]. בן נוסף הוא העיתונאי והבשלן גיל חובב. אחותו הבכורה הייתה הקריינית ראומה אלדר. בת אחותו הדסה היא הזמרת דפנה ארמוני.

נפטר בערב יום הכיפורים תשמ"ח, כשהיה בקופנהגן, בגיל 57.

על שמו נקרא רחוב בשכונת רמת בית הכרם בירושלים.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ מרדכי חיימוביץ, ‏בניו של איש הרדיו המיתולוגי משה חובב, במסע בין תחנות חייו, באתר מעריב אונליין, 6 באוקטובר 2017
  2. ^ יסמין סצ'ני, מומה: אהבת איתמר, באתר ynet, 12 באוגוסט 2014
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0