משה לוין (שוטר)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
משה לוין
תת-ניצב משה לוין בעת קבלת דרגת תת-ניצב
תת-ניצב משה לוין בעת קבלת דרגת תת-ניצב
לידה 3 במרץ 1948
כ"ב באדר א' ה'תש"ח
הרצליה
פטירה 8 במאי 2018 (בגיל 70)
כ"ג באייר ה'תשס"ח
תקופת הפעילות 1975–2003 (כ־28 שנים)
דרגה תת-ניצב

משה לוין (3 במרץ 19488 במאי 2018) היה קצין בדרגת תת ניצב במשטרת ישראל, אשר בתפקידו האחרון פיקד על היחידה הארצית לחקירת פשיעה חמורה ובינלאומית (יאחב"ל), היה גם קצין אגף החקירות במחוז ת"א ומפקד מרחב שומרון.

ביוגרפיה

משה נולד ב-3 במרץ 1948, כ"ב באדר א' תש"ח, בהרצליה. התחנך בציונות הדתית בתיכון עירוני דתי ע"ש הרב מימון. הוא התגייס לצה"ל ב-1965 לסיירת שקד. במהלך שירותו הצבאי, השתתף כחייל סדיר במלחמת ששת הימים בכיבוש אל עריש ובקרב הג'יראדי בו נפצע ברגלו. בזמן מלחמת ההתשה שירת משה בבקעת הירדן ובסיני. במלחמת יום הכיפורים גויס למילואים ונלחם בחזית סיני. משה הוא בוגר תואר ראשון בסוציולוגיה וקרימינולוגיה באוניברסיטת בר-אילן, כסטודנט עבד כמדריך חינוכי במוסד השיקומי לעבריינים צעירים "מצפה ים" בהרצליה.

בשנת 1975 התגייס למשטרת ישראל ושרת בתפקיד חוקר נוער במפלג הנוער ביפו. בהמשך שירותו סיים קורס קצינים, במהלכו זכה לאבטח את ביקורו של נשיא מצרים אנואר סאדאת בכנסת ישראל. לאחר מכן היה קצין נוער בתחנת יפו, ראש צח"ם (צוות חקירה מיוחד), קצין נוער במרחב איילון, ראש לשכת חקירות במרחב איילון וקצין אח"ק (אגף חקירות) מרחב איילון, במינוי זה הועלה משה לדרגת סגן ניצב.

בשנת 1993 מונה למפקד תחנת משטרת בת-ים. בעת כהונתו חלו המהומות הרבות לאחר הירצחה של הלנה ראפ. לאחר מכן, באותה השנה מונה משה למפקד קורס הקצינים של משטרת ישראל, במינוי זה הועלה לדרגת ניצב-משנה. ב-1995 מונה למפקד מרחב שומרון, במסגרת תפקידו זה היה אחראי על יציאת כוחות המשטרה מהערים הפלסטיניות הגדולות בשומרון. ב-1997 מונה לקצין אגף החקירות במחוז ת"א.

ב-1999 מונה לסגן מפקד היחידה הארצית לחקירת פשיעה חמורה ובינלאומית (יאחב"ל) תחת משה מזרחי, וב-2001 החליף אותו ומונה למפקד היאחב"ל. בזמן שירותו בתפקיד זה, היה משה ממונה על חקירות רבות ובהן פרשת הבנק למסחר, פרשת נמרודי ופרשת שופטים באדום.

בשנת 2003 יצא לגמלאות לאחר 28 שנים בשירות המשטרה.

משה נפטר ב־8 במאי 2018. היה נשוי לבת שבע לוין לבית ארליך-גרכט, אב לשלוש בנות.

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0