מתי ברודו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מתי ברודו
לידה 1957 (גיל: 67 בערך)
מדינה ישראלישראל ישראל
מקצוע איש עסקים, מסעדן
בת זוג רותי ברודו

מתי ברודו (נולד בשנת 1957) הוא מסעדן, יזם ואיש עסקים ישראלי, הבעלים של קבוצת המסעדות R2M (המכונה לעיתים "קבוצת הקופי בר"[1]) במשותף עם אשתו לשעבר, רותי ברודו.[2] ברודו עוסק גם בתחומי הנדל"ן, ההייטק והקנאביס הרפואי.

ביוגרפיה

מתי ברודו נולד ב-1957, ומגיל צעיר גדל בחו"ל במסגרת שליחות אביו, שעבד באלעל. המשפחה גרה ברומא מספר שנים ועברה לניו יורק.[דרוש מקור] מתי עלה לארץ כדי להתגייס ובמהלך שירותו הצבאי הכיר את אשתו, רותי ברודו. ב-1984 נסע חזרה לניו יורק להשלים את לימודיו, והחל לעבוד בוול סטריט.[3]

מסעדנות

ב-1994 שבו בני הזוג מניו יורק לישראל עם חלום לפתוח רשת של אספרסו ברים שמתמחה בקפה איכותי וארוחות צהריים. בנובמבר באותה שונה פתחו את מסעדתם הראשונה שנקראה "קופי בר", בסגנון ביסטרו וטרטוריה.

בדצמבר 2002 פתחו מסעדה נוספת בשם "בראסרי M&R" (משמעות ראשי התיבות "מתי ורותי"), הממוקמת מול כיכר רבין בתל אביב. את מיקום המסעדה בחר ברודו שהתמחה בנדל"ן, בין היתר, וזאת אף על פי שהאזור היה בין המוזנחים בעיר באותה תקופה. ברודו ציין כי "ראה את הפוטנציאל שבאזור". ייחודה המרכזי של הבראסרי הוא כמסעדה שפועלת בכל שעות היממה, היא מגישה מנות צרפתיות והתפריט כתוב בעברית ובצרפתית. לפני הפתיחה נסע צוות המסעדה בראשות ללימוד בסבב מסעדות בראסרי בפריז ובהולנד, ברודו מתאר כי רצה לייצר במסעדה דיינר אמריקאי עם השפעה של בראסרי צרפתי. העבודה על המסעדה החלה במהלך שנת 2000 בהשקעה של למעלה ממיליון דולרים, אך במהלך העבודה עליה פרצה האינתיפאדה השנייה, שגרמה לעיכוב של שנה וחצי בפתיחת המסעדה.[3] ליד הבראסרי נפתח בית קפה וקונדיטוריה בשם "הבייקרי", שמספק קינוחים ומאפים למסעדות ה״בראסרי״ וה״קופי בר״, אך גם מתנהלת כמסעדה זעירה עצמאית.[4] על פי הערכות, המחזור החודשי בנכסים אלו הוא כ-5 מיליון שקלים בחודש.[5]

ב-2008 פתחו בהשקעה של 2.5 מיליון דולרים את "הוטל מונטיפיורי", שהוא מלון בוטיק בן 2 קומות ו-12 חדרים המצוי בבניין לשימור. בלובי בקומת הקרקע פועלת מסעדת "מונטיפיורי 36". במסעדה 100 מקומות ישיבה, ותפריט המורכב ממנות צרפתיות קלאסיות ובצדן מנות מהמטבח הווייטנאמי.[4][5]

הזוג פתח גם את הבר "רוטשילד 12"[6] ובסמוך לו את "קפה 12", בפברואר 2012 פתחו את "דליקטסן", מעדנייה ברחוב יהודה הלוי בתל אביב. מאז 2012 פתחו 4 סניפי "דליקטסן" נוספים ברחבי תל אביב. בנוסף, עיצבו יחד את "קפה אלברט", שנפתח בקניון רמת אביב בדצמבר 2012, והכתיבו את תפריטו.

ב-2009 בחר המגזין "על השולחן" בזוג ברודו כמסעדני השנה.

יזמות ועסקים

בשנת 2000 ייסד ברודו את חברת ההייטק m-Wise במשותף עם איש העסקים שי בן אסולין. m-Wise, שנסחרת בבורסה של ניו יורק, היא בין החברות הראשונות שהתמחו במערכות מידע ושירותי תוכן לטלפונים ניידים. שווי החברה ב-2007 היה 17 מיליון דולרים עם הכנסות של כ-2.6 מיליון דולרים. למרות זאת, החברה דיווחה הפסדים בשנה זו.[7]

בשנת 2006 הקים את חברת ההוצאה "קרוספילדס", כיוזמה משותפת עם דלית נמירובסקי, לשעבר רקדנית בלהקת עידו תדמור ומפיקת סרטים, שעבדה כמנהלת משמרת ב"בראסרי", ולהב הלוי. ההוצאה פרסמה את מדריך התיירות והבילויים התל אביבי "City Guide Tel Aviv". בכתיבת המדריך השתתפה העיתונאית הקנדית ליסה גולדמן. המדריך פורסם באנגלית ובצרפתית בישראל, ארצות הברית ואירופה. ב-2007 הופצה מהדורה שנייה, מעודכנת לאירועי 100 שנה לתל אביב, לה התווספה הקדמה מעת גל אוחובסקי.[8] עם חברת הוצאה זו הפיץ ברודו, בשיתוף עם נמירובסקי, סך הכל 3 מהדורות של "City Guide Tel Aviv" ואת מגזין האומנות "פרוגרמה", ממנו הפיצו ארבעה גליונות.[9]

ב-2019 נבחר כחבר דירקטוריון בחברת הקנאביס הרפואי, בטר, שקיבלה אישור לגדל קנאביס רפואי ממשרד הבריאות באותה שנה. ברודו היה בין המשקיעים הראשונים בחברה, השנייה בגודלה בישראל בתחום הקנאביס הרפואי, ומחזיק בכ-5% ממניותיה, בשווי של למעלה מ-2 מיליון שקלים.[10]

חיים אישיים

ברודו פגש את אשתו, רותי, במהלך שירותו הצבאי. הזוג בחר שלא להביא ילדים לעולם, אלא להשקיע את מרצם בעסקים. ב-2012 השניים נפרדו אך מעולם לא התגרשו.[11][12] לאחר הפרידה מרותי החל לנהל זוגיות עם נדיה, עימה הביא ילד לעולם.[11]

לקריאה נוספת

  • "הוטל מונטיפיורי, בראסרי וקופי-בר"; בתוך: חיליק גורפינקל, מסע קולינרי: מדריך מפה לטיולי אוכל, תל אביב, 2009, עמ' 144.
  • "מלון מונטיפיורי" (עמ' 38), דליקטסן (עמ' 75); בתוך: ליאת תימור, רק דברים טובים, הוצאת musthave, ‏2013.
  • נתן דונביץ', מקיוסק גזוז עד מסעדת שף - מאה שנות אוכל בתל אביב, הוצאת אחוזת בית, 2012; עמ' 451 (רותי ומתי ברודו), בראסרי, דליקטסן והוטל מונטיפיורי (עמ' 452).

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ שרון בן-דוד, ‏רותי ברודו: "אם מאבק המסעדנים לא יצליח אפרוש מהתחום", באתר "Time Out ישראל", 19 בדצמבר 2018
  2. ^ חגית אברון, ‏ביג מאמא: "גלובס" מלווה את רותי ברודו ביום שגרתי של עשייה, באתר גלובס, 3 במרץ 2011
  3. ^ 3.0 3.1 אלון הדר, נשב על המרפסת, באתר הארץ, 22 ביולי 2005
  4. ^ 4.0 4.1 איילת טריאסט, ילד פלא קולינארי, rest.co.il‏ 11 בפברואר 2007
  5. ^ 5.0 5.1 גלי וולוצקי, בוטיק מונטיפיורי: רותי ומתי ברודו עולים כיתה, באתר כלכליסט, 15 ביוני 2008
  6. ^ נכון ל-2018, המסעדה נקראת "הרצל 16"
  7. ^ שירי חביב, ‏m-Wise is ready to grow up, באתר גלובס, 4 ביולי 2007 (באנגלית)
  8. ^ מיכל פלטי, באנגלית זה נראה הרבה יותר טוב, באתר הארץ, 14 במאי 2008
  9. ^ דלית נמירובסקי, THE TELAVIVIANS MATI BROUDO, באתר The Telavivian,‏ 12 בדצמבר 2012 (באנגלית)
  10. ^ צלי גרינברג, המסעדן מתי ברודו נכנס לתחום הקנאביס, באתר כלכליסט, 28 במרץ 2019
  11. ^ 11.0 11.1 עמית אהרנסון, רותי ומתי ברודו מערבבים עסקים, משפחה והנאה. וזה יוצא טעים, באתר חדשות 13, 26 בינואר 2018
  12. ^ שיר זיו, ‏"אם יחזור לי הסרטן לא אעשה שוב כימו, גם אם אמות", באתר ישראל היום, 11 ביוני 2020
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0