נואבה אספרטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נואבה אספרטה
Nueva Esparta
מדינה ונצואלהונצואלה ונצואלה
בירת המדינה לה אסונסיון
העיר הגדולה פורלמר
תאריך ייסוד 1864
שטח 1,150 קמ"ר (דירוג: 23)
אוכלוסייה
 ‑ במדינה 491,610[1] (דירוג: 19, 2011)
אזור זמן UTC -4
www.nuevaesparta.gob.ve

לחצו כדי להקטין חזרה

סוליהפלקוןיארקויקרבובוורגאסארגואהמחוז הבירהמירנדהלרהטרוחיומרידהטאצ'ירהפורטוגסהברינסאפורהקוחדסגואריקוהדפנדנסיות הפדרליותנואבה אספרטהסוקרהדלטה אמקורואנסואטגיבוליבראמסונאסמונגסקולומביההולנדגרנדהטרינידד וטובגוגיאנהברזילגיאנה אסקיבהNueva Esparta in Venezuela (special marker) (+claimed).svg
אודות התמונה

נואבה אספרטהספרדית: Nueva Esparta) היא אחת מ-23 המדינות המרכיבות את ונצואלה. המדינה מורכבת מהאיים מרגריטה, קוצ'ה וקובגואה הנמצאים בים הקריבי, מול חופי מדינת סוקרה.

המדינה משתרעת על שטח של 1,150 קילומטרים רבועים והיא המדינה הקטנה ביותר מבחינת שטח בוונצואלה (לא כולל הישויות הפדרליות שאינן מדינות). במדינה מתגוררים 491,610 תושבים (נכון ל-2011).[1] בירתה של המדינה היא לה אסונסיון והעיר הגדולה ביותר בה היא פורלמר.

היסטוריה

האירופאי הראשון שהגיע לאיים היה כריסטופר קולומבוס ב-15 באוגוסט 1498. קולומבוס קרא לאי הגדול מביניהם לה אסונסיון. כעבור שנה שם האי שונה למרגריטה על ידי פדרו אלונסו ניניו וקריסטובל גרה, ככל הנראה בשל הפנינים הרבות שנמצאו סביב האי (משמעות השם "מרגריטה" בלטינית היא פנינה).

לאחר מלחמת העצמאות של ונצואלה במאה ה-19 האיים צורפו לרפובליקת קולומביה הגדולה. לאחר שרפובליקת קולומביה הגדולה התפרקה ב-1830 האזור צורף לוונצואלה. ונצואלה חולקה לפרובינציות והאזור הפך לפרובינציית מרגריטה.

ב-1864 ונצואלה הפכה להיות מדינה פדרלית ושטחי הפרובינציה הפכו למדינת נואבה אספרטה. משמעות השם היא "ספרטה החדשה", והוא הוענק למדינה כהוקרה לגבורה של הלוחמים המקומיים במלחמת העצמאות של ונצואלה שהזכירה את גבורת הלוחמים הספרטנים ביוון העתיקה.

ב-1881 המדינה אוחדה עם מספר מדינות נוספות, אך חזרה להיות מדינה נפרדת בסוף המאה ה-19. ב-1904 המדינה אוחדה עם עוד מספר מדינות באזור שמעמדן הורד למחוז פדרלי שנקרא סקסיון אוריינטל, אך ב-1909 נואבה אספרטה השיבה לעצמה את מעמדה.

כלכלה

כלכלת המדינה מסתמכת בעיקר על תיירות ומסחר, בייחוד מאז שהאי מרגריטה הוגדר כאזור סחר חופשי ב-1966 וב-1974, כאשר הנמל של האי מרגריטה הוכרז כנמל חופשי.[2] בנוסף לענפים אלו הכלכלה מסתמכת גם על חקלאות, הכוללת בין היתר גידול חצילים, תירס, מלונים ועגבניות, גידול מקנה ודיג.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא נואבה אספרטה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 מפקד האוכלוסין והדיור הלאומי ה-14 - תוצאות עבור מדינת נואבה אספרטה, מכון הסטטיסטיקה הלאומי של ונצואלה (בספרדית).
  2. ^ venezuelatuya.com, Nueva Esparta y Dependencias Federales


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0