פורטוגסה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פורטוגסה
Portuguesa
מדינה ונצואלהונצואלה ונצואלה
בירת המדינה גואנרה
שטח 15,200 קמ"ר (דירוג: 12)
אוכלוסייה
 ‑ במדינה 876,496[1] (דירוג: 13, 2011)
אזור זמן UTC -4

לחצו כדי להקטין חזרה

סוליהפלקוןיארקויקרבובוורגאסארגואהמחוז הבירהמירנדהלרהטרוחיומרידהטאצ'ירהפורטוגסהברינסאפורהקוחדסגואריקוהדפנדנסיות הפדרליותנואבה אספרטהסוקרהדלטה אמקורואנסואטגיבוליבראמסונאסמונגסקולומביההולנדגרנדהטרינידד וטובגוגיאנהברזילגיאנה אסקיבהPortuguesa in Venezuela (+claimed).svg
אודות התמונה

פורטוגסהספרדית: Portuguesa) היא אחת מ-23 המדינות המרכיבות את ונצואלה. המדינה, הנמצאת במרכז ונצואלה, גובלת בלרה בצפון, בקוחדס במזרח, בברינס בדרום ובטרוחיו במערב.

המדינה משתרעת על שטח של 15,200 קילומטרים רבועים. במדינה מתגוררים 876,496 תושבים (נכון ל-2011).[1] בירתה והעיר הגדולה ביותר בה היא גואנרה.

היסטוריה

מקור השם של המדינה הוא בנהר ריו פורטוגסה הזורם בה. השם הוא תואר בספרדית שמשמעותו "[אישה] פורטוגלית", והאגדה מספרת שהנהר קיבל את שמו לאחר שאישה פורטוגלית טבעה בו.

הספרדים הגיעו לאזור במאה ה-16, כבשו אותו והוא נותר בשליטתם עד המאה ה-19.

בשנות ה-20 של המאה ה-19 האזור צורף לרפובליקת קולומביה הגדולה ולאחר שזו התפרקה ב-1830 האזור הועבר לוונצואלה. ב-10 באפריל 1851, בהוראת נשיא ונצואלה חוסה גרגוריו מונגס, נוצרה באזור בו קיימת המדינה של היום פרובינציית פורטוגסה, כשבירתה היא גואנרה.

ב-1864, לאחר המלחמה הפדרלית, ונצואלה הפכה למדינה פדרלית והפרובינציה הפכה למדינת פורטוגסה. כעבור שנתיים היא אוחדה לתוך מדינת סמורה (כיום מדינות ברינס ואפורה). מאוחר יותר, בתקופת הנשיא אנטוניו גוסמאן בלנקו, מדינות סמורה וקוחדס אוחדו למדינת סור דה אוקסידנטה (מילולית: מדינת דרום-מערב) כחלק מתהליך האחדה של כלל מדינות ונצואלה ל-7 בלבד.

בסופו של דבר פורטוגסה הפכה למדינה נפרדת לחלוטין ב-1909.

כלכלה

כלכלת פורטוגסה מתבססת בעיקר על חקלאות וגידול מקנה, ובמידה פחותה יותר על תיירות והפקת נפט.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פורטוגסה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 מפקד האוכלוסין והדיור הלאומי ה-14 - תוצאות עבור מדינת פורטוגסה, מכון הסטטיסטיקה הלאומי של ונצואלה (בספרדית).


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0