נוטלה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
צנצנת נוטלה ונוטלה מרוחה על לחם

נוּטֶלָהאיטלקית: Nutella) הוא שם המותג של ממרח שוקולד על בסיס אגוזים, מתוצרת חברת המזון האיטלקית פררו. הממרח יוצר לראשונה בשנות ה-40 של המאה ה-20. באותו זמן, ייצור שוקולד היה מוגבל עקב מלחמת העולם השנייה, דבר שהביא להכללת קרם אגוזים כמרכיב העיקרי בממרח, מה שמאפיין עד היום את נוטלה. נוטלה מופצת כיום בכ-75 מדינות ברחבי העולם. ממרח הנוטלה מיוצר בשלוש ארצות שהן קנדה, איטליה ופולין.

ממרח נוטלה בגרסה הכשרה לפסח מיוצרת באיטליה והיבואן של ממרח הנוטלה לישראל הוא ליימן שליסל.

היסטוריה

פייטרו פררו, המייסד והבעלים של חברת פררו, קנה אזור לגידול אגוזים באלבה, איטליה. מטרתו הייתה להפיק קרם אגוזים במקום שוקולד, שמחירו היה גבוה עקב מלחמת העולם השנייה. בהתחלה מכר פררו את קרם האגוזים שייצר לצרכנים, וב-1946 פיתח את תערובת ממרח השוקולד שלו, שהחלה להימכר רק ב-1951 בשם "Supercrema".

ב-1963, בנו של פייטרו, מיקלה פררו, שיקם את תדמית הממרח "Supercrema" עם כוונה לשווק אותו לשוק האירופי. הוא הציג את המוצר תחת השם "נוטלה" (שם שמקורו במילה האנגלית "nut", שפירושה אגוז), והלוגו עבר שינוי לקראת סוף אותה שנה ונשאר כפי שהוא עד היום. הצנצנת הראשונה של ממרח נוטלה עזבה את מפעל פררו שבאלבה ב-20 באפריל 1964. המוצר זכה להצלחה מיידית ונותר פופולרי. למעלה מ-200,000 טונות של ממרח נוטלה מיוצרים בשנה בממוצע.

רשת שיתוף הקבצים גנוטלה קרויה על שם הממרח.

הגייה

באיטלקית נהגה השם "נוּטֶלָה"; אותה הגייה נפוצה כך גם ברוב השפות, לרבות האנגלית האמריקאית והעברית. לעומת זאת, בבריטניה נהגה השם "נָאטֶלָה".

ראו גם

קישורים חיצוניים