פררו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית

שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]

פררו
Ferrero SpA
Ferrero logo.svg
נתונים כלליים
סוג עסק משפחתי
מייסדים פייטרו פררו
תקופת הפעילות 1946–הווה (כ־78 שנים)
משרד ראשי טורינו, פיימונטה איטליה
מוצרים עיקריים ממתקים
הכנסות 6.3 מיליארד אירו 2007-2008
אנשי מפתח ג'ובאני פררו
עובדים 21,500
 
www.ferrero.it

פֶרֶרואיטלקית: Ferrero SpA) היא יצרנית איטלקית של שוקולד ומוצרי מתיקה שונים, רובם על בסיס שוקולד. החברה נוסדה על ידי פייטרו פררו בשנת 1946 ובסיסה העיקרי שוכן בטורינו, איטליה. החברה עדיין נמצאת בשליטת משפחת פררו. החברה כוללת כיום 15 מפעלי ייצור ו-33 חברות שפועלות בכל העולם. בשנת 2006 היקף הייצור עמד על כ-800,000 טון. יבואנית מוצרי פררו לישראל היא פרימיום חברה למסחר ומתיקה בע״מ.

היסטוריה

ב-1946 פיתח פייטרו פררו (Pietro Ferrero) קרם בטעמי אגוזים וקקאו שנועדו להימרח על פרוסות לחם ונקרא Pasta Gianduja. תהליך הייצור הצליח, ובעקבות זאת נוסדה החברה על שמו לייצור ולשיווק המוצר. קרם שוקולד למריחה, המיוצר בתהליך ייצור דומה, נמכר תחת השם נוטלה מראשית 1946, ונעשה ממרח פופולרי בעולם, יחד עם עוד כמה מוצרים שונים בהם ממתקי השוקולד פררו רושה ודופלו וסוכריות המנטה טיק טק. פררו היא גם יצרנית ביצי הקינדר וקינדר בואנו.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פררו בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0