סאמבורו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שמורת סאמבורו
שער הכניסה לשמורה
שער הכניסה לשמורה
מידע כללי
תאריך הקמה 1985
נתונים ומידות
שטח 165 קמ"ר
מיקום
מדינה קניה, אפריקה
קואורדינטות 0°37′5″N 37°31′48″E / 0.61806°N 37.53000°E / 0.61806; 37.53000

שמורת סאמבורו היא שמורה הממוקמת על גדת הנהר החום (Ewaso ngiro) בקניה. בצד השני של הנהר ממוקמת השמורה באפלו ספרינגס. השמורה בשטח של 165 קילומטרים רבועים והיא ממוקמת כ-350 ק"מ מניירובי. גובה השמורה הוא בין כ-800 ול-1,230 מטרים מעל פני הים.

במרכז השמורה, זורם הנהר בין כפות דום מצרי וצמחייה עבה. הנהר מספק מים, שבלעדיהם השמורה באקלים צחיח זה לא תוכל לשרוד.

בשמורה זו גידלו ג'ורג' וג'וי אדמס את אלסה הלביאה שעליה נכתב הספר והסרט "לחופש נולדה". בנוסף השמורה היא ביתה של קאמוניאק, לביאה שאימצה גורי ראמים.

בית גידול

לאחר הכניסה לשמורה ניתן לראות שני הרים: הר קויטוגור (Koitogor) ואולולוקווה (Ololokwe. סאמבורו היא שמורה שקטה המושכת בעלי חיים רבים בשל הנהר החום שזורם בתוכה, עצי השיטה, הצמחייה על גדות הנהר, העצים הקוצניים וערבות העשב. הנהר זורם דרך השמורה על ביצת לוריאן. שלוות השמורה אינה מופרת בשל המרחק מהתעשייה ואי הגישה אל השמורה זמן רב. עם זאת, רועי צאן ובקר מקומיים מכניסים את המקנה שלהם אל תוך השמורה, ומהווים תחרות לבעלי החיים המקומיים.

פאונה

יש מגוון רחב של בעלי חיים וציפורים בשמורת סאמבורו. מספר מינים גדולים הנפוצים בקניה נמצאים בשפע שם, כולל את הפאונה שחיה באזורים הצחיחים יותר כגון: צבי ג'ירפי, זברת גרבי, ראם ביסה, וג'ירף מרושת. ניתן למצוא בשמורה אריה מסאי, ברדלס מזרח אפריקני ונמר בנוסף לתאו, פיל אפריקני והיפופוטם.

יונקים נוספים הנפוצים בשמורה הם: בבון זית, צבי גראנט, חזיר יבלות, דיקדיק קירקי, אימפלה וקובוס המים. הקרנף כבר לא חי בשמורה בשל ציד בלתי חוקי כבד.

בשמורה יש מעל 350 מינים של ציפורים. זה כולל את הצופיתיים, שרקרק, מרבו אפריקני, שלדג, עיט סוואנות, עיט שחור, חיוויאי להטוטן, פניניית החושן, פרנקולין צהוב גרון, כחל לילכי, לבלר, זהריר הדור, טוקוס נקוד ומספר מיני נשרים, בהם נשר הדקלים (אף שאינו נשר).

על גדות הנהר ניתן למצוא תניני יאור מתחממים.

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סאמבורו בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0