סוג'וק
מראה
	
	
|  | |
| מאכלים | |
|---|---|
| סוג | נקניק | 
| מטבח | טורקי | 
| אזור מוצא | חבל הבלקן | 
| מוצא |  טורקיה | 
| מרכיבים עיקריים | בשר טחון | 

סוג'וק (באנגלית: Sujuk; בטורקית: Sucuk) הוא נקניק יבש, מעושן ומתובל העשוי מבשר טחון שמקורו בטורקיה ונחשב לנפוץ במדינות הבלקן ומרכז אסיה[1].
המאכל מורכב מבשר בקר או כבש טחונים המעורבבים יחד עם שומן וחלב בקר ועוברים תסיסה[2].
למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הטורקית, קיימת גרסאות שונות מבוססות בשר סוס ונפוצות בעיקר בארמניה, בולגריה, קזחסטן וקירגיזסטן[3].
הסוג'וק הוזכר לראשונה במאה ה-11 בספרו של החוקר הטורקי מחמוד אל-כאשע'רי[4].
- 
			
			סוג'וק גרמני
- 
			
			סוג'וק בשוק של קדיקוי
- 
			
			סוג'וק חתוך
- 
			
			סוג'וק תלוי
- 
			
			סוג'וק עם חביתה
- 
			
			סוג'וק חתוך
- 
			
			מאפה במילוי סוג'וק
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת סוג'וק, באתר italianbarrel
- סוג'וק – התשובה הטורקית לסלאמי, באתר Theflyingpork
הערות שוליים
- ↑ John Gregory-Smith, Turkish Delights: Stunning regional recipes from the Bosphorus to the Black Sea, Octopus, 16 ביולי 2018, מסת"ב 978-0-85783-596-3. (באנגלית)
- ↑ Victor @ Taste of Artisan, Homemade Dry Cured Sujuk, Taste of Artisan, 25 בינואר 2019 (באנגלית)
- ↑ Kazakhstan, Mysl',, 1970. (ברוסית)
- ↑ sucuk, Nişanyan Sözlük (בטורקית)
סוג'וק34501976Q1432724
 
	 
		 
	





