סוגה מוזיקלית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

במוזיקה, סוגות (ז'אנר; בצרפתית: Genre) הן קטגוריות המכילות מוזיקה שונה שיש לה סגנון משותף, או אלמנטים משותפים.

סוגות מסוימות, כמו מוזיקה הודית או שאנסון צרפתי, מוגדרות על פי מיקום גאוגרפי. סוגות אחרות, כמו מוזיקת בארוק מוגדרות בעיקר על פי מיקומן בציר הזמן. אחרים, כמו בלאק מטאל מוגדרות לפי מאפיינים טכניים או ליריים.

לעיתים, חלוקת מוזיקה לקטגוריות היא הכרחית. החלוקה הזו מקלה על מציאת סוגות משפיעות ומושפעות ומיפוי ההיסטוריה של המוזיקה. כמו כן, היא מקלה על אנשים למצוא את המוזיקה והאמנים שהם נהנים משמיעתם.

הסוגות המרכזיות במוזיקה המערבית המודרנית הן קלאסית, פופ, בלוז, ג'אז, רית'ם אנד בלוז, רוק, מטאל, פאנק (Punk), פאנק (Funk), קאנטרי ואלקטרונית. ישנן תת-סוגות רבות תחת סוגות אלו.

תת-סוגות

תת-סוגה או תת-ז'אנר (subgenre) הוא כפוף בתוך ז'אנר.[1] במונחים מוזיקליים, מדובר בתת-קטגוריה של ז'אנר מוזיקלי המאמצת את מאפייניו הבסיסיים, אך גם בעלת מערכת מאפיינים משלה המבדילים אותה בבירור בתוך הז'אנר. תת-ז'אנר מכונה לעיתים קרובות גם סגנון מסוים (style) של הז'אנר.

פיוז'ן

Postscript-viewer-blue.svg ערך מורחב – פיוז'ן (מוזיקה)

המונח "ז'אנר פיוז'ן" או "סוגת היתוך" (מאנגלית: Fusion; היתוך) הוא מונח רחב מאוד המשמש לתיאור סגנונות מוזיקליים הממזגים בעצמם שני סגנונות מוזיקליים שונים או יותר.[2][3] הדבר מוביל לעיתים קרובות לקטלוגו של ז'אנר הפיוז'ן לסוג מסוים של תת-ז'אנר בתוך הז'אנרים שהוא משלב (לרוב תלוי בקרבה שלו לכל סגנון מוזיקלי שהוא משלב).[4][5]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סוגה מוזיקלית בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Definition of subgenre | Dictionary.com, www.dictionary.com (באנגלית)
  2. ^ IMPROVISING IN A FUSION STYLE | Rock & Pop | Trinity College London, www.trinityrock.com
  3. ^ Vernon Francis, Fusion Genre: Taking Over the World of Music, Mobile Disco Hire and DJs in the UK, ‏2014-07-01 (ב־American English)
  4. ^ Fusion Music | Discogs, www.discogs.com
  5. ^ Arda Tuncer, What is Jazz Fusion?, Musician Wave, ‏2022-01-27 (ב־American English)


P music.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מוזיקה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0