סוכריית דלעת

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סוכריות דלעת בגוון כתום עם "גבעול" ירוק

סוכריית דלעת היא סוכריית גומי קטנה בצורת דלעת המיוצרת מסירופ תירס, דבש וסוכר. באופן מסורתי, הסוכריות צבועות בצבע כתום עם קצה ירוק בדומה לדלעת. סוכריות אלו מזוהות בעיקר עם ליל כל ה"קדושים". בסוכריות אלו אין שמנים או שומנים והם נחשבות לדלות שומן. מרקמן דומה למרשמלו. סוכריות אלו נעשות באופן דומה לסוכריות תירס.

תהליך הייצור

סוכריות אלו מיוצרות מבלילה של סירופ סוכר, דבש, סוכר וצבעי מאכל המחוממים בסירים גדולים שבהם נוצר סירופ מתוק מאוד. סירופ זה מעורבב עם שני צבעים (ירוק וכתום) ומוכנס לתבניות עשויות מעמילן תירס בצורה הרצויה. תבניות אלו נשלחות לחדר יבוש למשך 24-36 שעות. לאחר שהסוכריות מתייבשות, הסוכריות עוברות תהליך של זיגוג על מנת לתת להם מראה מבריק.

היסטוריה

סוכריות הדלעת נוצרו לראשונה במחצית הראשונה של המאה ה-20 על ידי המגדנאי ג'ורג' רמינגר מחברת הממתקים ונדרלי. בתחילת שנות ה-90 הוערך כי המשק האמריקאי צורך 15 אלף טון בשנה כאשר הרוב הוא בתקופה של ליל כל ה"קדושים". בשנת 1997 הוערך שווי השוק בארצות הברית של סוכריות לליל כל ה"קדושים" ב-950 מיליון דולר. בעקבות גודל השוק, החליטה חברת מרס בע"מ להוציא גרסה של ממתק הסניקרס בטעם דלעת.

סוכריות אלו הפכו גם לסוגיה בנושא החזרה לשעון חורף בארצות הברית. משנת 1960, יצרניות ממתקים השתמשו בנימוק כי המעבר לשעון חורף לאחר ליל כל ה"קדושים" יתן לילדים עוד שעת אור יום לתעלול או ממתק וכך הם יאספו יותר ממתקים. במהלך שנת 1985 בדיונים בקונגרס האמריקאי על המעבר לחזרה לשעון חורף, תעשיית הסוכריות הניחה סוכריות דלעת על מושב של כל סנאטור. ב -8 ביולי 1986, חתם הנשיא רונלד רייגן על חוק שבו שעון הקיץ יהיה עד ליום הראשון האחרון של חודש אוקטובר (לא כולל את ליל כל ה"קדושים"). בשנת 2005 שונה החוק כך ששעון הקיץ מוחלף ביום הראשון הראשון של חודש נובמבר על מנת לכלול את ליל כל ה"קדושים".

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סוכריית דלעת בוויקישיתוף

20852794סוכריית דלעת