סוס סמוכות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הנפת רגליים במהלך תרגיל בסוס סמוכות

סוס סמוכות הוא אחד המכשירים בספורט התעמלות מכשירים לגברים. סוס הסמוכות היה בנוי במקורו ממסגרת מתכת וגוף עץ המכוסה בעור. בימינו גופו של המכשיר עשוי לעיתים מפלסטיק, או חומרים מורכבים ומכוסה בציפוי סינתטי.

מידות

מידות מכשיר סוס סמוכות כפי שנקבעו על ידי ההתאחדות ההתעמלות הבינלאומית הן:

  • גובה 115 ס"מ, כולל משטח נחיתה שעוביו 20 ס"מ
  • אורך 160 ס"מ
  • רוחב 35 ס"מ
  • גובה הסמוכות 12 ס"מ
  • מרחק בין הסמוכות 40 עד 45 ס"מ (ניתן לכיוון)

תרגילים

תרגיל אופייני לסוס סמוכות כולל העברת רגל אחת ושתי רגליים מעל הסוס. תרגילי רגל אחת הם בדרך כלל תרגילי "מספריים". תרגילי שתי רגליים הם התרגילים העיקריים על סוס הסמוכות. המתעמל מניע את שתי רגליו, כשהן צמודות, בתנועות סיבוביות (בכיוון השעון או נגד כיוון השעון, על פי העדפתו) כאשר הוא עובר על פני כל חלקיו העליונים של המכשיר. תרגילים בדרגת קושי גבוהה יותר כוללים הנעת הרגליים בתנועות דיווש או הנפה. התרגיל מסתיים בירידה מן הסוס, בין אם על ידי הנפת הגוף מעל הסוס, או עמידת ידיים על הסוס, וקפיצה למשטח הנחיתה. שיטת ניקוד תרגילים על סוס הסמוכות קבועה בתקנות שקבעה ההתאחדות הבינלאומית להתעמלות.

סוס הסמוכות נחשב לאחד המכשירים הקשים יותר בהתעמלות מכשירים לגברים. אף שכל מכשירי ההתעמלות דורשים שימוש בכוח שרירים ומיומנות טכנית, סוס הסמוכות דורש מיומנות טכנית רבה יותר מאשר כוח. הסיבה לכך היא שתרגילי סוס הסמוכות נעשים כולם בעמידת ידיים ובהישענות הגוף על הכתפיים, שלא כמו במכשירים אחרים. כתוצאה מן ההישענות על הכתפים נדרש כוח שרירים נמוך יותר, יחסית למכשירים אחרים כגון טבעות, או מקבילים.

הופעה

על פי תקנות ההתאחדות הבינלאומית להתעמלות מרכיב ההופעה הוא חיוני לתרגיל מוצלח על סוס הסמוכות. בסוס הסמוכות ההופעה מורכבת מהחזקת כפות הרגליים מתוחות כלפי חוץ, ורגליים ישרות במשך כל התרגיל. כמו כן חשובה הצמדת הרגליים במשך התרגיל, להוציא בעת עשיית מספריים, או הנפה. הופעה נכונה מסייעת אף בביצוע חלק של התרגיל ומפחיתה את הסיכון של נגיעת כפות הרגליים במכשיר, דבר המביא להפחתת הציון.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סוס סמוכות בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0