סייבר-נט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תרבות ההצגה הפופולרית של האקרים בעולם היא של אנשים הפועלים בחדר חשוך ונסתר ומקלידים במקלדת ללא הרף

סייבר-נט היא רשת חברתית לשיתוף מידע בנושאי אבטחת מידע על ידי מנהלי אבטחת מידע, אנליסטים וחוקרים במטרה לסייע לחשיפת מתקפות סייבר ולהציע דרכי טיפול בהן. הרשת, הנחשבת לראשונה מסוגה בעולם, הוקמה על ידי מערך הסייבר הלאומי בשנת 2017, אך עדיין לא הושקה רשמית ופועלת כעת רק בגרסת בטא.

היסטוריה

כחלק מן הפעילויות הרבות שננקטות על ידי מערך הסייבר הלאומי במטרה להבטיח התמודדות עם איומי הסייבר ואבטחת המידע המתרבים, הודיע ב-2017 מערך הסייבר הלאומי על הקמת מערכת להתמודדות עם אירועי הסייבר שתכלול את המערכות: חלון ראווה, מצודה רמה, כדור בדולח וסייבר-נט. האחרונה היא רשת חברתית לשיתוף מידע בנושא אבטחת מידע, בה יהיו חברים מנהלי וחוקרי אבטחת מידע, אנליסטים ומנהלי מערכות מארגונים שונים, מבנקים וגופי ממשלה ועד לבתי חולים.[1]

בשונה מרשתות חברתיות אחרות, סייבר-נט מאפשרת למשתמשים בה לפתוח לצד פרופיל אישי גם פרופיל אנונימי, ממנו יעדכנו על תהליכים חשודים שמתרחשים לדעתם ברשתות השונות, יתריעו על מתקפות אותן חוו ויחליפו דעות ורשמים עם משתמשי הרשת. הנתונים שיזרמו ויאומתו ברשת החברתית יועברו למרכז המבצעי של מערך הסייבר וממנו לגופים הרלוונטיים ולאזרחי ישראל.

כמו כן, ברשת החברתית יפורסמו על ידי מערך הסייבר התרעות ספציפיות לארגונים מסוימים אשר זוהו ביחס אליהם סימנים למתקפת סייבר, התרעות אותן יוכלו לראות רק מנהלי אבטחת המידע בארגון הרלוונטי. אם ההתרעות יהיו רלוונטיות לארגונים נוספים, יופץ המידע גם אליהם, לאחר קבלת הסכמה מהארגון מושא ההתקפה וללא ציון שמו.

החברות ברשת החברתית היא ללא תשלום, אך מנהלי אבטחת מידע אשר ירצו להצטרף אליה יצטרכו לעבור תהליך אימות מול מערך הסייבר, במסגרתו ייחתם הסכם שימוש. הרשת זמינה בשפה העברית בלבד, אך במטרה ליצור שיתוף פעולה בינלאומי שיסייע במאבק במתקפות הסייבר ייתכן שגרסה באנגלית תתווסף.[2]

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0