סיראצ'ה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סיראצ'ה
PixelatedHuyFongSriracha.jpg
חריפות נמוכה
סולם סקוביל 1,000–2,500 [1] SHU

סיראצַ'ה או סְריראצ'התאית: ศรีราชา, להאזנה (מידעעזרה)) הוא רוטב חריף הנקרא על שם העיר סי ראצ'ה השוכנת לחופי מפרץ תאילנד. הרוטב עשוי פלפל חריף (לרוב חלפניו), חומץ, שום, סוכר ומלח, ונפוץ מספר מטבחים דרום-מזרח אסייתים, למשל במטבח התאילנדי, המטבח הווייטנאמי, המטבח האינדונזי ועוד.

שימושים

בתאילנד, סירצ'ה משמשת לעיתים קרובות כמטבל, במיוחד עבור מאכלי ים ומנות המכילות חביתה. במטבח הווייטנאמי, הסירצ'ה מוגש לצד מרק פו ואטריות מוקפצות, עם ספרינג רול ובמנות נוספות.

בעשור האחרון רוטב זה תפס פופולריות במערב, ומוגש לצד המבורגרים ומנות מזון מהיר נוספות. בנוסף הוא צבר מעמד פולחני בקרב פודיז במערב, ולכן משווקות גם ריבות, סוכריות על מקל, קוקטיילים וחטיפי תפוחי אדמה המכילים סיראצ'ה. [2][3]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סיראצ'ה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Lee, Jolie (26 February 2014). "Why do we love Sriracha? Science!". USA Today. Retrieved 23 October 2016.
  2. ^ Magazine Monitor (21 בדצמבר 2013). "Sriracha: How a sauce won over the US". BBC News. נבדק ב-29 ביוני 2015. {{cite news}}: (עזרה)
  3. ^ Shyong, Frank (12 באפריל 2013). "Sriracha hot sauce purveyor turns up the heat". Los Angeles Times. נבדק ב-29 ביוני 2013. Roland Foods in New York makes its own variety, Sriracha Chili Sauce, in a similarly shaped yellow-capped bottle featuring two dragons instead of a rooster. Frito-Lay is testing a sriracha-flavored potato chip, and Subway is experimenting with a creamy sriracha sauce for sandwiches. {{cite news}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0