סירופ שוקולד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סירופ שוקולד נמזג על קינוח גלידה

סירופ שוקולד הוא סירופ המבוסס על סירופ גלוקוז, בתוספת קקאו, צבעי מאכל וחומרי טעם וריח הנותנים לו טעם וניחוח של שוקולד. לעיתים מכיל הסירופ תוספת ממתיק כגון סוכר, מולסה או דבש, ועמילנים למאכל למטרות עיבוי ויציבות.

שימושים

סירופ שוקולד מקובל כרוטב לקינוחים שונים, כמו גם בסיס לקוקטיילים ובסיס לשוקו.

בתקופה בה סרטי קולנוע רבים צולמו בשחור ולבן בלבד, היה שימוש רב בסירופ שוקולד לחיקוי דם. דוגמה מפורסמת היא הדם שהותז בסרט פסיכו של אלפרד היצ'קוק. כיום משתמשים עדיין בסירופ מבוסס גלוקוז, אך בצבע מאכל מתאים.

סוגים שונים

חברות רבות מייצרות גרסה של סירופ שוקולד, כולל מותגים המופצים בשווקים בינלאומיים כגון הרשי ונסטלה. קיימים מותגים מקומיים שידועים בעיקר בשווקים היחסיים, כגון "בוסקו" בארצות הברית, או "אפיכל" בישראל.

הסירופים מיוצרים בצמיגות וגוון שונים, אך על פי רוב הם בעלי ברק וגוון חום כהה עד שחור.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סירופ שוקולד בוויקישיתוף
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.