סקסוניה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף סכסוניה)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

Sachsen
מדינה גרמניהגרמניה גרמניה
בירת המדינה דרזדן
תאריך ייסוד 3 באוקטובר 1990
שטח 18,416 קמ"ר
אוכלוסייה
 ‑ במדינה 4,192,700 (2008)
למדינות נוספות בגרמניה בעלות שם דומה, ראו סקסוניה-אנהלט וסקסוניה התחתונה.

סקסוניהגרמנית: Sachsen, זאקסן) היא אחת מ-16 המדינות המרכיבות את גרמניה. זו אחת המדינות הקטנות בשטחן (18,413 קמ"ר, מקום עשירי בגרמניה), אך במספר תושביה היא נמצאת במקום השישי, עם אוכלוסייה המונה כמעט 4.5 מיליון.

בירת המדינה היא דרזדן, אך העיר הגדולה בה היא לייפציג. ערים ידועות נוספות בסקסוניה הן מייסן, גרליץ (Görlitz, השוכנת על הגבול עם פולין) וקמניץ (Chemnitz).

המדינה, השוכנת במזרח גרמניה, נוסדה מחדש בשנת 1990, לאחר איחוד גרמניה. המונח "סקסוניה" משמש גם לציון מספר ממלכות היסטוריות, אשר שכנו בימי הביניים בצפון-מערב גרמניה, בערך באזורן של המדינות הנוכחיות סקסוניה התחתונה וסקסוניה-אנהלט. העם הסקסוני היה אחד החשובים בקרב השבטים הגרמאניים; חשיבותו מונצחת גם היום בציון מוצאם (האנגלו-סָקסי) של רוב תושבי בריטניה.

ראש ממשלת סקסוניה נכון ל-2017 הוא סטניסלב טיליך שהחליף ב-2008 את גאורג מילברדט (Georg Milbradt). הלה החליף ב-2002 את קורט בידנקופף (Kurt Biedenkopf), אשר שימש בתפקיד מאז איחוד גרמניה ב-1990. המדינה מהווה מעוז של המפלגה הנוצרית-דמוקרטית הגרמנית (CDU); המפלגה הסוציאל-דמוקרטית הגרמנית (SPD) ומפלגת הירוקים הגרמנית זוכות לתמיכה מועטה בלבד בסקסוניה.

בסקסוניה, כמו בכל מדינות מזרח גרמניה לשעבר, שוררת אבטלה קשה (קרוב ל-20% ב-2005). למרות זאת, מבין מדינות המזרח זוהי המשגשגת ביותר[דרוש מקור], וקצב הפיתוח בה גבוה אף יותר מזה של מדינות במערב גרמניה.

סקסוניה, כרוב מדינות מזרח גרמניה לשעבר, אינה יעד לתיירות בינלאומית בקנה מידה נרחב. למרות זאת המדינה פופולרית בתחום תיירות הפנים הגרמנית, ולמספר אזורים (כגון דרזדן ושווייץ הסקסונית) יש פוטנציאל תיירותי רב. המדינה מציעה לתיירים ערים גדולות בעלות מרכזי תרבות ומוזיאונים (דרזדן, לייפציג), עיירות היסטוריות (מייסן, פירנה, פרייברג ועוד) ואזורי טבע ונופש (אזור נהר האלבה, שווייץ הסקסונית ועוד). סקסוניה נמצאת במרחק של כשעתיים נסיעה מפראג ומברלין כך שניתן לשלב ביקור בסקסוניה וביקור בערים אלו המהוות מוקד תיירותי.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0