סמאז'ני סיר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סמאז'ני סיר
Smažený sýr
Vyprážaný syr
Smažený sýr s dvojitou porcí tatarky v restauraci Metuje.jpg

 

סמאז'ני סיר כלומר גבינה מטוגנתצ'כית: Smažený sýr; או בסלובקית: Vyprážaný syr שניהם משמעותם "גבינה מטוגנת") הוא מאכל המבוסס על גבינה צ'כית וסלובקית.[1]

מאפיינים

הגבינה המטוגנת נצרכת באופן נרחב בשתי מדינות צ'כוסלובקיה לשעבר. זהו מאכל רחוב נפוץ בשתי המדינות[1] והוא פופולרי בקרב תלמידים בתור מצרך זול בקנטינות של בתי הספר.

גבינת גרוייר/שווייצרית מטוגנת, מוגשת עם רוטב טרטר וסלט בצד

פרוסת הגבינה בערך 1.5 ס"מ עובי מצופה תחילה עם קמח, ביצה ופירורי לחם ולאחר מכן מטוגנת במחבת או בסיר טיגון עמוק.[1] היא מוגשת בדרך כלל עם רוטב טרטר או מיונז,[1] ולעיתים קרובות מוגשת בליווי לחם ותפוחי אדמה (טוגנים או תפוחי אדמה מבושלים).

סוגים

הגבינה הנפוצה ביותר למטרה זו היא אדם. ניתן להשתמש גם בגאודה ובאמנטל (במיוחד במסעדות הטובות יותר). כאשר משתמשים בגבינת הרמלין (Hermelín - השם שאול בצ'כית עבור הרמין קרוב משפחה של סמור קטן שפרוותו הופכת לבנה בחורף, הגבינה היא חיקוי צ'כי של הקממבר), גבינת ניבה או אולומואוצקי טברוז'ק, המנה כבר לא נקראת סמאז'ני סיר בשימוש בגבינות אלה, אלא Smažený Hermelín / Smažená Niva / Smažené Tvarůžky.

המאכל דומה לקארוצה (כריך) האיטלקי ממוצרלה. ניתן להכין את המנה גם עם פרוסה דקה של שינקן המוחדרת בין שתי פרוסות גבינה; בחנויות המזון המהיר הצ'כיות, המנה מוגשת לרוב בצורה של כריך, שדומה מעט ללחמניית המבורגר.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סמאז'ני סיר בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 1.3 Kraig, B.; Sen, C.T. (2013). Street Food Around the World: An Encyclopedia of Food and Culture. ABC-CLIO. p. 109. ISBN 978-1-59884-955-4. נבדק ב-27 במרץ 2018. {{cite book}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0