עוגת רום

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגת רום
מאכלים
מרכיבים עיקריים פירות יבשים, רום, סוכר

עוגת רוםאנגלית: Rum cake) היא סוג של עוגת קינוח המכילה רום. ברוב האיים הקריביים, עוגות רום הן קינוח מסורתי של תקופת החגים, שמקורו בפודינג החג. באופן מסורתי, פירות יבשים מושרים ברום במשך חודשים, ואז מוספים לבצק שהוכן עם סוכר מקורמל. התוצאה, המכונה גם "עוגה שחורה", דומה לעוגת פירות, אך בעלת צבע בהיר יותר.

בטרינידד וטובגו, נהוג לשמר פירות בברנדי דובדבנים שישמשו להכנה. במדינה זו, העוגה קשורה באופן מסורתי לחג המולד. בפוארטו ריקו, עוגת רום נקראת Bizcocho de Ron, והיא מעין עוגת ספוג.

בארצות הברית, עוגות רום היו פופולריות לפחות מאז שנות השבעים.[1] יש המציעים עוגות רום אפויות לפי הזמנה. חלק מהאופים מעדיפים להחדיר את הרום ישירות לעוגותיהם (במקום זיגוג).

אדם עלול להשתכר מצריכה מוגזמת של עוגות רום, וחלק מהעוגות מכילות אף יותר אחוזי אלכוהול ממשקאות אלכוהוליים רגילים.[2]

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ "Southern Living - The Most Popular Cakes in Southern History". Southern Living.
  2. ^ Houston, Lynn Marie (2005). Food culture in the Caribbean. pp. 64–65.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0