עוגת שיש

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגת שיש
מאכלים
אופן הגשה קינוח
מרכיבים עיקריים קמח, ביצים, חמאה, סוכר, קקאו

עוגת שיש היא עוגה בעלת מראה מפוספס או מנומר, המושג על ידי עירוב של בלילה בהירה (לרוב בטעם וניל) יחד עם בלילה כהה (לרוב עם קקאו).

היסטוריה

בסוף המאה התשע עשרה בגרמניה, נוצר רעיון לערבב שני בצקים יחד. הרעיון הזה מאוד תפס, וזה נקרא "מרמוקוכן" (מגרמנית marmokuchen). לאחר מכן מהגרים גרמנים הביאו את העוגה לארצות הברית, וככה הגיעה לשם העוגה. שמה העוגה נקראה harlequin cake והייתה בצורה של לוח שחמט. העוגה התבססה אז על תבלינים ומולסה. ב-11 באוגוסט 2019 ג'ון אוליבר הכין בתוכניתו,השבוע שעבר עם ג'ון אוליבר,את עוגת השיש הגדולה ביותר בעולם בשטח של 180 מ"ר.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עוגת שיש בוויקישיתוף
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0