עודד לבינסון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עודד לבינסון
לידה 19 בינואר 1961
פטירה 27 ביוני 2025 (בגיל 64)
א' בתמוז ה'תשפ"ה
השכלה משפטים, רדיו וטלוויזיה
עיסוק עורך דין, שדרן רדיו
תחום סיקור כלכלה
מעסיק גלי צה"ל, רדיו ירושלים

עודד לבינסון (19 בינואר 196127 ביוני 2025) היה עורך דין ומגיש בגלי צה"ל, המנהל הכלכלי ונציב תלונות הציבור של גלי צה"ל.

ביוגרפיה

נולד בירושלים לצייר והפרסומאי אברהם לבינסון ולצ'לנית רות לבינסון. הוא היה בעל תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת בר-אילן, ותואר שני בלימודי רדיו וטלוויזיה מאוניברסיטת המדינה של ניו יורק (SUNY).

במשך שנים רבות[דרושה הבהרה] הגיש את "התוכנית הכלכלית", הרצועה הכלכלית היומית של גלי צה"ל המשודרת בימים א'-ד' בשעה 19:00–19:30. בנוסף, החל משנת 2012 הגיש את התוכנית "יוצאים לאור" בגלי צה"ל בימי שישי ב-6 בבוקר.

בשנות ה-90 שימש כמנהל הכלכלי של גלי צה"ל. בעשור הראשון של המאה ה-21 התמנה לנציב תלונות הציבור של גלי צה"ל. בפברואר 2013 סיים את תפקידו, וממשיך בהנחיית תוכנית הכלכלה של גלי צה"ל. בשנת 2013 החל בהגשת התוכנית "חיות בלילה" ברדיו ירושלים.

לבינסון היה עורך דין ושותף במשרד "ניומן, לבינסון, הדרי ושות' עורכי דין" בירושלים. שימש כחבר דירקטוריון בחברת נתיבי הגז הטבעי לישראל.

נפטר ב-27 ביוני 2025 לאחר מחלה קשה.[1]

חיים אישיים

לבינסון חזר בתשובה ונמנה עם חסידי אמשינוב והתגורר בירושלים.

אחיו היו הבמאי מיכה לבינסון, המוזיקאי פרופ' גדעון לבינסון ובנימין (ג'ימי) - יועץ שיווק לחברות.

הערות שוליים

ערך זה הוא קצרמר בנושא ישראלים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

עודד לבינסון41317923Q18191246