עידן קלימן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קובץ:עו"ד עידן קלימן.jpg
עו"ד עידן קלימן

עידן קלימן (נולד ב-19 בספטמבר 1973) הוא עורך דין ישראלי, יו"ר ארגון נכי צה"ל.

ביוגרפיה

קלימן נולד בירושלים בן לרות (שאיבדה את אביה במלחמת השחרור) ואריה (שאביו נפצע קשה בהגנה על המעוזים במלחמת יום הכיפורים).

עידן קלימן שירת כלוחם בחטיבת גבעתי, עבר טירונות וקורס מ"כים, ושירת בגזרת לבנון ובגזרת רצועת עזה. בשנת 1992 נפצע בקרב מול חוליית מחבלים בח'אן יונס כאשר שמי קליעים חדרו לחזהו במהלך פעילות מבצעית יזומה של צה"ל, ומאז הוא מרותק לכיסא גלגלים.

קלימן מתנדב בוועדת המשמעת של התאחדות ספורט נכים. הוא מתגורר בתל אביב, נשוי לשירי, מורה ומחנכת בבית ספר יסודי. לזוג שני ילדים.

בתחילת שנות ה-90 עבד בקונסוליה הישראלית בלוס אנג'לס, שם הרצה על מדיניות ישראל בפני פורומים רבים ומגוונים, טיפל בבעיותיהם של אזרחי ישראל החיים בארצות הברית ובתיירים הישראלים שם. במהלך שהותו בארצות הברית פעל בהתנדבות כמרצה מטעם ארגון נכי צה"ל לצורך גיוס תרומות לארגון.

קלימן הוא בוגר בית השפר למשפטים במרכז הבינתחומי הרצליה. בשנת 2001 עבד כמתמחה בפרקליטות מחוז ת"א ולאחר מכן הוסמך כעורך דין.[1]

בשנת 2004 כיהן במשך חמש שנים בהתנדבות כיו"ר נציגות נפגעי חוט השדרה (משותקים הרתוקים לכיסאות גלגלים) והיה אחראי מטעם הארגון על הטיפול בהם בנוסף היה אחראי על ענף טניס כיסאות גלגלים בבית הלוחם תל אביב.

בשנים 2007–2009 כיהן כסגן יו"ר מחוז ת"א והמרכז וחבר בהנהלת בית קיי.

בשנים 2006–2011 כיהן כסגן יו"ר מחוז תל אביב והמרכז של ארגון נכי צה"ל. במסגרת תפקיד זה ייצג ופעל למען מימוש זכויות כל חברות וחברי המחוז. בין השאר פעל לשיקומם הבריאותי, הנפשי והחברתי של פצועי מלחמת לבנון השנייה.

בשנת 2011 הקים את האגף המשפטי בארגון נכי צה"ל ומאז משמש כמנהל האגף. במהלך תפקידו הוביל מהלכי חקיקה בכנסת, פעל ונלחם לשיפור זכויות הנכים וטיפול בשיקומם. ייצג את הארגון בפני מוסדות שונים, מיסד תהליכים וריכז פרויקטים שונים אשר דרשו ליווי משפטי. במהלך תפקידו הקודם כסגן יו"ר מחוז תל אביב והמרכז התנדב במשך 5 שנים לתפקיד כיו"ר נציגות נפגעי חוט השדרה והיה אחראי מטעם הארגון על הטיפול בהם.

בשנת 2019 נבחר ליו"ר ארגון נכי צה"ל והחליף את חיים בר שכיהן בתפקיד במשך עשר שנים[2] ומאז פועל למען יישומה של רפורמת "נפש אחת" שתפקידה הסדרת תקציבים ועיגון זכויות, הגדלת התקנים, ביטול חיטוט בעברם של הפצועים, מינוי נציב קבילות הנכים ועוד[3][4]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0