פאג

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פאג
Mops-duke-mopszucht-vom-maegdebrunnen.jpg
קבוצה כלבי לוויה וזעירים
ארץ מקור סין
משקל 6-12 ק"ג
גובה 25-28 ס"מ
תוחלת חיים 12-18 שנים
תיאור צבע - גוונים שונים של חום ושחור
אופי נוח, ידידותי ומלא שמחה
שימוש כלב שעשועים
אילוף הסתגלות גבוהה

פאגאנגלית: Pug) הוא כלב בעל פרצוף פחוס וגוף קטן. הפאג מוגדר ככלב לוויה. המילה "פאג" מגיעה כנראה מן המילה האנגלית Pugg, במובן של חיבה, שפירושה "קופיף" או "שדון קטן" (פוק). שמות נוספים לכלב הפאג הם מופס, פוגו, קארלי, בולדוג הולנדי ומיני-מסטיף. לעיתים מתארים את הכלב כ"הרבה במעט" (מלטינית multum in parvo) מה שבא לתאר את אופיו המקסים לעומת גודלו הקטן.

לכלבי הפאג מבנה גוף קטן יחסית, עיניים גדולות ובולטות וזנבם מסולסל. פרוותו קצרה וצבעה שחור או חום בהיר עם פנים שחורות. רבים מהם סובלים מבעיות נשימה בגלל המבנה הפחוס של פניהם, בעיות עור בשל הקפלים בעורם ובפרוותם ומנשירה במהלך כל עונות השנה. הפאג הוא כלב ידידותי ומלא שמחה ואופיו נוח וידידותי למבוגרים ולילדים כאחד.

היסטוריה

מקורו של הגזע בסין, שם פותח לפני מאות שנים, ככלב שעשועים לקיסרים משושלת צ'אנג, והוכר כגזע בשנת 400 לפני הספירה. לאחר מכן הגיע לאירופה בערך במאה ה-15 והפופולריות שלו רק עלתה. רבים מבני האצולה ואף אנשים ידועים כמו מרי אנטואנט, וז'וזפין דה בוארנה, אשתו של נפוליאון, גידלו להנאתם פאג.

טיפול בפאג

פרוותו של הפאג קצרה ועורו מלא בקמטים וקפלים ולכן יש לנקות פעם בשבוע את הקפלים בעזרת צמר גפן. ללא טיפול זה, הפאג יסבול מבעיות עור.

הטיולים עם הפאג צריכים להיות קצרים במיוחד בימים חמים ויש לשים לב לקצב הנשימה של הפאג. במהלך הטיול כאשר הפאג נושם מהר מידי יש להרגיע את קצב הטיול. לפאג יש קושי בלהוציא את הלשון החוצה ולנשום מהר ולכן בימים חמים חובה לסדר לפאג מקום מוצל וקריר. לפאג יש עיניים בולטות מה שגורם לדלקות ומחלות עיניים שונות.

הפאג אף ידוע בנטייתו לעודף משקל ולהשמנה, זאת ניתן לראות על פי רוב הכלבים מגזע זה, אשר נראים בעלי עודף משקל, זאת בגלל תשוקתם העזה לאוכל. על מנת לשמור על בריאות הפאג יש להקציבו מנת אוכל קבועה ולא לחרוג ממנה על מנת לשמור על בריאותו ולמנוע מחלות ואירועים נוספים בעתיד.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פאג בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0