פונץ' (משקה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

פונץ'אנגלית: Punch) הוא משקה אלכוהולי על בסיס רום. מקור השם במילה ההינדית פאנץ', שפירושה "חמש", על שם חמשת המרכיבים מהם עשוי פונץ' באופן מסורתי: אלכוהול, סוכר, מים, לימון ותה או תבלינים.

את הפונץ' מכינים מערבוב רום, מים וסוכר עם מיץ סחוט מפרי הדר או מאננס. אפשר להוסיף גם תמצית תה, שמשנה את צבעו.

כיום מכינים גם פונץ' ללא אלכוהול על ידי עירוב יתר המרכיבים.

את הפונץ' אפשר להגיש קר או חם, לפי הטעם.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פונץ' בוויקישיתוף