פורטל:מזון/שיטות בישול/6

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ריבה רותחת תוך כדי בישולה

הרתחה היא שיטת בישול בה המזון מבושל בנוזל (לרוב מים) רותח. לעיתים נוזל הבישול מורתח טרם הכנסת מוצרי המזון לתוכו ולעיתים יחד עמם.

המטרה בהרתחה היא לגרום לחימום מהיר של מוצר המזון, בין השאר כדי לדרבן קרישה של חלבונים וכן לטיהור מים מחיידקים. מוצרי מזון שונים מגיבים באופן שונה להרתחה: חלקם משחררים חומרי טעם וריח למים המקיפים אותם (חלק חיוני בהכנת מרק); חלקם מתרככים עקב שחרור עמילנים, ואחרים מתקשים עקב קרישת חלבון.
בשיטה זו נעשה שימוש בהכנת מאכלים רבים כמו פסטה ואורז ובהכנת משקאות חמים.

לערך המלא