פיוז'ן (בישול)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

פיוז'ןהוא סגנון בישול שנוצר בעשרות השנים האחרונות. בסגנון בישול זה, נעשה שימוש בטכניקות בישול וחומרי גלם שמקורם ממטבחים שונים בעולם.

הפיוז'ן התאפשר עקב ההתפתחויות הטכנולוגיות, שאפשרו את שינוע מוצרי המזון השונים בין חלקי העולם תוך פגיעה מינימלית באיכותם, ולרוב אף ללא פגיעה כלל.

סגנונות הפיוז'ן השונים צמחו בעיקר בערי מהגרים גדולות, שם נמצאים זה לצד זה בני קהילות שונות ורעיונות שונים עוברים ביניהן וחודרים לבישול.

בישראל, כמדינת מהגרים, נפוצים מאכלי פיוז'ן, למשל במאכלי רחוב המציגים עירוב של מאכלים מהמטבח המזרח-תיכוני עם מאכלים ממטבחי אירופה כגון שניצל או סטייק בפיתה, שווארמה עם חומוס וצ'יפס.

ראו גם

קישורים חיצוניים

Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0