פירוגי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פירוגי

פירוגי הן סוג של כיסון העשוי מבצק אותו ממלאים במילוי מלוח או במילוי מתוק ומבשלים אותו במים חמים או שמטגנים אותו במחבת. הפירוגי נפוץ בעיקר במטבחים הסלאביים במזרח ומרכז אירופה דוגמת המטבח הפולני, המטבח ההונגרי, המטבח הרומני, המטבח האוקראיני, היהודי-אשכנזי ואף במטבח הרוסי ובמטבח של המדינות הבלטיות. המילה פירוגי היא קוגנט של המילה פירוז'ק, ובכל זאת מדובר בכיסונים שונים, כאשר השם האוקראיני של פירוגי הוא ורניקי.

לרוב, את הפירוגי ממלאים בתפוח אדמה, כרוב כבוש, בשר טחון, גבינה או פירות. נהוג לצפות את הפירוגי בחמאה, שמנת חמוצה, בצל מטוגן או בשילובים שונים שלהם.

הכנת הפירוגי

מילוי

את הפירוגי ממלאים (לא דווקא במילוי יחיד) במחית תפוחי אדמה, בצל מטוגן, גבינה קשה, כרוב, כרוב כבוש, בשר, פטריות, תרד, גבינה לבנה או באפשריות אחרות. ניתן להגיש את הפירוגי גם בתור מנת קינוח, במקרה זה ממלאים את הפירוגי בגבינה עם תוספת מתוקה או בפירות מתוקים דוגמת דובדבנים, אוכמניות, תותים, תפוחים או שזיפים. באזורים מסוימים מגישים את הפירוגי כמנה אחרונה עם שזיפים מיובשים או עם ריבה. כדי לעדן את טעם המילוי נהוג להוסיף לו (או לצפות את הפירוגי) שמנת חמוצה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פירוגי בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0