פלאפה (רוטב תיבול)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פלאפה
Palapa
Palapa (Philippines).jpg

פלאפהפיליפינית: Palapa) הוא רוטב תיבול פיליפיני מתוק ומתובל.

מאפיינים

הפלאפה מורכב מבצל ירוק קצוץ דק (Sakurab), זנגביל כתוש (luya pagirison), כורכום (kalawag), פלפל צ'ילי (luya tiduk), וקוקוס קלוי מגורר (niog). מקורו באנשי המרנאו (אנ') של לנאו דל סור (אנ'). המרכיבים מעורבבים יחד ומבשלים קצרות או מבושלים עד שהם מעט יבשים. הוא מאוחסן מיד בצנצנות אטומות (garapon) לאחר הבישול.

שימוש

ניתן להשתמש בו כמרכיב במנות מסוימות (בעיקר ב-Piaparan - מנת עוף פיליפינית) או להשתמש בו כרוטב תיבול לאחר הקפצה קצרה של המזון (בדרך כלל עם כף חלב מרוכז). פלאפה אפשר לאכול טרי גם כרוטב לסלט. פלאפה הוא סמל תרבותי חשוב של אנשי המרנאו ומהווה מלווה בכל מקום בכל ארוחה.[1][2][3]

לקריאה נוספת

הערות שוליים

  1. ^ Polistico, Edgie. "Palapa". Philippine Food Illustrated. נבדק ב-5 במרץ 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Santos, Kara (27 בספטמבר 2018). "Home > Life Maranao condiment 'palapa' offers recipe for hope". ABS-CBN News. נבדק ב-5 במרץ 2019. {{cite news}}: (עזרה)
  3. ^ Morocco, Chris. "This Condiment Is Sweet, Spicy, Garlicky and Just Ridiculously Good". Healthyish. Bon Appétit. נבדק ב-5 במרץ 2019. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0