פלודן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פלודן
Flódni.JPG
מאכלים
מוצא מזרח אירופה
אופן הגשה אחרונה
מרכיבים עיקריים בצק, אגוזים

פְלוּדֶן או פלודני (בלועזית: fluden) היא עוגת שכבות מסורתית לחג פורים מהמטבח היהודי-אשכנזי, שמקורה ככל הנראה באוקראינה, ומשם "התפשטה" לרומניה, פולין והונגריה.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0